Šéfkuchař Dato’ Ismail Ahmad, lépe známý jako šéfkuchař Ismail, se narodil 6. prosince 1960 a vyrůstal v tradiční rodině v Rembau, ve státě Negeri Sembilan. Vychovali ho prarodiče a v Rembau se mu dostalo formálního vzdělání. Poté studoval pohostinství, kulinářské umění a hotelovou školu ITM Shah Alam, v Selangoru.

Šéfkuchař Ismail zahájil svoji kariéru jako instruktor na soukromé univerzitě a později pracoval v řadě nejlepších hotelů a restaurací v Malajsii. Díky svým bohatým zkušenostem získal všestrannost, která mu umožnila otevřít si vlastní restauraci v Kuala Lumpuru, nazvanou Restoran Rebung.

Jako jeden z nejvýznamnějších šéfkuchařů v Malajsii, šéfkuchař Ismail se věnuje širokému spektru autentické malajské kuchyně, přičemž používá jen ty nejlepší ingredience vypěstované lokálně. Kromě toho šéfkuchař Ismail publikuje knihy, účinkuje v televizních show o jídle a cestování a také jako porotce a ambasador různých kuchařských a kulinářských produktů.

S tímto impresivním portfoliem se stal Ambasadorem pro Gastronomii, jmenovaným agenturou Tourism Malaysia, která spadá pod malajsijské Ministerstvo pro turismus, umění a kulturu. Šéfkuchař Ismail reprezentuje Malajsii při propagaci její jedinečné kultury, jídla a jejího odkazu na světové scéně. Šéfkuchař Ismail věří v podporování společnosti a svými aktivitami přes nevládní organizace, charity a korporátní programy po celé Malajsii se snaží přispívat svými znalostmi a zanícením.

Akce se koná v prostorách kuchařského studia OLAKALA, Husitská 56 od 10:00. V případě zájmu prosíme potvrďte účast, vstup je volný a počet míst omezen.

Redakce Gastro&Hotel