Léto je v plném proudu a s ním i sezóna čerstvé zeleniny z tuzemských zahrádek. Také si ji užíváte především ve formě osvěžujícího salátu? Aby také ne, vždyť stačí k zelenině přidat pár kapek olivového oleje a správný typ sýra a salát může posloužit jako hlavní jídlo plné vlákniny, vitaminů a bílkovin, navíc se skoro nulovým obsahem sacharidů. Vyzkoušejte sýr Il Salato ze sýrárny La Formaggeria Gran Moravia – měkký sýr balkánského typu s typickou slanou chutí a bílou barvou, vyrobený ručně z kvalitního kravského mléka. Výtečný je zejména do tradičního šopského salátu, ale také samotný s olivami a chlebem, do zapékaných pokrmů, například k plnění grilovaných paprik, skvěle se hodí také k nakládání.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 986 kJ/238 kcal; Tuky 19,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 13 g; Sacharidy 1,9 g, z toho cukry 1,9 g; Bílkoviny 14,5 g; Sůl 4,5 g.

Doporučená cena 19,90 Kč / 100 g

www.laformaggeria.com

Redakce Gastro&Hotel