Osmý ročník oblíbené ankety Zlatý kuchař jde do své hlavní fáze. My už známe vítěze téměř všech kategorií. Kompletní výsledky zveřejníme 18. dubna v pražské kavárně Café Louvre na Národní třídě. Malé připomenutí: Oslovení porotci hlasovali v šesti kategoriích: Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Síň gastronomické slávy, Objev roku, Zlatý cukrář a Hvězda street foodu. Pro velký zájem se vrátila i kategorie Volba veřejnosti.

Tak jako vloni nabízíme malou ochutnávku. V kategorii Síň gastronomické slávy jsou hlasy sečteny a my vám představíme vítěze. Stal se jím zcela zaslouženě Vladislav Stuparič.
Už před 50 lety se rozhodl stát kuchařem a kuchařině, jako řemeslu, se věnoval více jak 40 let. Práce pod kuchařskou čepicí mu umožnila pracovat s národními týmy kuchařů a cukrářů na návratu toho českého mezi elitní týmy Evropy i světa. Podařilo se, a po několika letech vozili medaile i z kuchařských olympiád, které se pořádají každé čtyři roky. Osobně počty medailí a ocenění nepokládá za důležité, i když každá a každé stálo hodně práce a každé a každého si váží. Byl členem národního týmu Kuchařů a cukrářů ČR. V roce 1994 získal řád Rytíř mezinárodní Asociace mistrů poradců ve francouzské gastronomii. O rok později se stal Kuchařem roku. V roce 1996 získal bronzovou a stříbrnou medaili z kuchařské olympiády v Berlíně. V letech 1997–2000 byl kapitánem národního týmu Kuchařů a cukrářů ČR. Jako šéfkuchař působil v hotelech Renaissance Praha a Panorama Praha. V roce 2009 otevřel vlastní kuchařské studio Atelier Culinari. Je akreditovaným komisařem pro mezinárodní soutěže pořádané Světovou asociací kuchařských svazů.

Gratujeme!

Redakce Gastro&Hotel