Výstaviště Holešovice, Praha | 26. 04. 2016 - 28. 04. 2016 , 10:00 - 18:00

19. mezinárodní GastroFair Víno&Delikatesy se bude konat v Praze (Výstaviště Praha Holešovice) ve dnech 26. – 28. 4. 2016. Veletrh bude letos nově uspořádán podle vzoru nejnovějších trendů ve světě veletrhů. V zásadě jde o rozdělení veletrhu nadvě zóny se dvěma rozdílnými vstupenkami.Zóna B2B (business-to-business) pouze pro odborníky a Zóna pro veřejnost.

PROGRAM VELETRHU PRO ROK 2016

Slavnostní zahájení

Ve úterý  26. 4. 2016 v 9.50 hod  ve foyer Průmyslového paláce slavnostně zahájí veletrh tradičně místopředseda senátu ČR pan Přemysl Sobotka, ministr zemědělství ČR pan Marian Jurečka a další významní hosté.

První den ÚTERÝ 26. 4. 2016

Den nápojů a delikates z Visegradu

První den veletrhu je zaměřen na nápoje a delikatesy ze zemí Visegradu. Po slavnostním zahájení v 9.50 hod budou návštěvníci směřováni k expozicím ze zemí Visegradu.

16:30 hod proběhne slavnostní vyhlášení vítězů soutěže vín o Zlatý pohár veletrhu Víno&Delikatesy 2016 v 17 kategoriích.  Budou předávány následující prestižní ceny. Cena za nejúspěšnější víno – Cena premiéra ČR, cena za nejlepší tuzemské víno – Cena ministra zemědělství a cena za nejlepší zahraniční víno.

Druhý den STŘEDA 27. 4. 2016

Čokoládový den společnosti Fikar

Druhý den je věnován čokoládám ze společnosti Fikar. Po slavnostním zahájení představitelů společnosti Fikar v 9.50 hod budou pak návštěvníci zváni k návštěvě expozice společnosti Fikar.

Předání diplomů pro vítěze soutěže TOP DELIKATESA proběhne ve 14:00 hodin na podiu.

Třetí den ČTVRTEK  28.4.2016

Den vín a delikates z Maďarska

Po slavnostním zahájení vedoucích představitelů Maďarské republiky v ČR  a zástupců vinařství v 9.50 hod budou pak návštěvníci zváni k návštěvě maďarských expozic. Zde mohou získat informace o maďarských vínech a delikatesách a mohou skvělá vína i delikatesy samozřejmě i ochutnat.

 

Další upřesnění programu jednotlivých dnů bude napsáno na informačních panelech.   

Redakce Gastro&Hotel