Oblíbený festival Polívkování jsme pro podzimní sychravé dny rozšířili i o sekci omáček a gulášů.
Bramboračka, kulajda, knedlíčková či dršťková
Zahřejí vás nejen polévky tuzemské jako je bramboračka, kulajda, knedlíčková či dršťková, ale hlavně polévky z celého světa, boršč, laksa, bouillabaisse, pho, cocido, menudo, halászlé nebo třeba miso. Komu bude polévka málo, bude moci ochutnat guláše pálivé, hovězí, vepřové, maďarské, slovenské, či irské stew. A komu jsou i guláše málo, tak se může pustit do omáček, kde na něj čekají klasiky jako je svíčková, znojemská, hovězí, koprová, houbová, brusinková anebo okurková.
Zajídat se bude křupavými rohlíčky a kmínovými houstičkami, samozřejmostí je knedlík k omáčce. K pití se podává teplý cider případně mošt, svařené víno, piva z malých pivovarů a jiné. Nebudou chybět ani koláče či buchty.
Zveme všechny milovníky polévek – přijďte se zahřát skvělými polévkami, poznat nové chutě a nevšední recepty z celého světa.