Společnost Alifea, dovážející prémiová vína z celého světa s potěšením v Praze přivítala Daniela Zörgiebela, zástupce legendárního vinařství Weingut Prinz Salm z Německého Nahe. Vinařství je jedno z nejstarších na světě vyrábějící vína stále stejnou rodinou Princů ze Salmu. Pradědeček prince Michaela zakládal VDP, jednu nejvýznamnější vinařských uskupení na světě s pravidly přísnějšími než vinařský zákon. Michael sám je autorem současné klasifikace VDP.

Od založení ve 12. století uběhlo už hodně času, ale poctivá a typická vína zůstávají. V současnosti vinařství vede již 32. generace této rodiny. Jejich vína jsou naturální a přitom čistá, svěží a jiskrná. Většinu produkce zastupuje odrůda Rýnský Ryzlink. Doplňkově pak Rulandské Bílé, Rulandské Šedé, Rulandské Modré, Merlot a šumivá vína.

Třídenní návštěva odstartovala 12. srpna velmi zajímavou degustační večeří v restauraci Nejen Bistro, kde se párovala skvělá tradiční  kuchyně, jako například marinovaný sleď, tataráček z hovězího srdce nebo pivní sýr v moderním podání šéfkuchaře Filip Rakúse.

Následující den pak proběhla mimořádná degustace s jedinečnou možností si srovnat mladší ročníky s těmi vyzrálejšími, a to včetně vín z kategorie ERSTE LAGE® a GROSSE LAGE®.

A v sobotu 14. srpna se vinařství úspěšně představilo na festivalu Praha pije víno 2021, který je věnován právě naturálním a autentickým vínům.

Vždy je potěšení vidět, jak se historie a umění našich předků dokáže prosadit i v moderním světě 21. století. Vinařství Prinz Salm je toho skvělým důkazem.

Redakce Gastro&Hotel