Projekt Czech Specials se rozšiřuje

 

Projekt Czech Specials – Ochutnejte Česko podporuje restaurace, které nabízejí českou kuchyni již od roku 2008. Tento společný projekt Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR je nejen průvodcem po kvalitních restauracích, které hrdě nabízejí tradiční i moderní českou kuchyni, ale je také prestižní certifikační značkou.

Jelikož k české kuchyni patří neodmyslitelně i české cukrářské výrobky, byla certifikace Czech Specials od února tohoto roku rozšířena. Nyní mohou zažádat o certifikaci Czech Specials i cukrárny a kavárny, které nabízejí minimálně tři druhy typicky českých cukrářských výrobků, ať v tradiční, nebo moderní formě ale samozřejmě ve vysoké kvalitě.“ České cukrářské umění má dlouhou a úspěšnou historii. Byly doby, kdy se do Prahy a Brna jezdilo do cukrárny na zákusek a kávu až z Vídně. Chceme touto certifikací podpořit české cukrárny a kavárny, aby české cukrářské umění nezaniklo a mělo také stejně úspěšnou budoucnost“, říká Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.  

Více informací naleznou zájemci o certifikaci na  www.czechspecial.cz/certifikace

Redakce Gastro&Hotel