Lukáš Seják

Lukáš Seják

Člen poroty
Lukáš Seják je ředitelem velkoobchodní společnosti Fagor Gastro cz, která prostřednictvím odborných gastronomických firem dodává sortiment varné, mycí a chladicí techniky, sporáky, myčky, pračky, fritézy, grily, chladicí vitríny. Společnost také poskytuje servis a poradenství. Díky tomu má Lukáš ke gastronomii velmi blízko, je jejím velkým fandou, dokáže ocenit dobré a kvalitní jídlo, sleduje nejnovější trendy v gastronomii a samozřejmě pravidelně navštěvuje restaurace.
Branko Černý

Branko Černý

Člen poroty
Již 20 let se věnuje českým a moravským vínům v roli publicisty, hodnotitele a sommeliera. Stojí za vinařským projektem KRÁL VÍN České republiky. Je spoluautorem Třetí knihy o kráse snoubení vín a pokrmů, ve které, kromě popisek těch nejlepších vín, najdete i 90 zaručených vyzkoušených autorských receptů pokrmů. Z vybraných vín a pokrmů jsou pak vytvářeny vhodné enogastronomické kombinace. A jaká jídla má Branko nejraději? „Rád jím poctivě uvařené pokrmy z čerstvých surovin ochucené pouze bylinkami, česnekem či cibulí. Podobně se snažím vařit – někdy jednoduché italské pokrmy ze tří až čtyř surovin, jindy velmi komplikované pokrmy 18. či 19. století, ale vždy jen poctivě uvařené. Rád se nechám pozvat na cokoliv dobrého a nového – je pro mě svátkem, když nemusím vařit a ještě se dobře najím.“
Jana Hanušková

Jana Hanušková

Členka poroty
Má vystudovanou DAMU, obor dramaturgie, ale nikdy divadlo nedělala, od roku 1988 byla po skončení studií zaměstnaná v Mladé frontě, později MF Dnes, pak prošla mnoha médii, dnes je vedoucí zpravodajské redakce deníku Právo a má na starosti i stránky o jídle v páteční magazínové příloze Víkend.
Pavel Hanuška

Pavel Hanuška

Člen poroty
Jsem ročník 1962 a mé původní povolání je slaboproudý elektrotechnik. Pocházím z rodiny, kde se hodně a dobře vaří a vařilo, včetně tradice, že v rodině vaří i muži neméně dobře jako ženy. Takže dobré jídlo a pití je mým velkým koníčkem od dětství. Svou profesi jsem postupně opustil a celkem 15 let jsem vedl zastoupení švédské firmy v ČSFR a poté v ČR. Díky tomu jsem měl možnost hodně cestovat a poznávat chutě a vůně cizích krajů. Nejprve jsem začal z nutnosti publikovat odborné články v rámci svého postavení u zahraniční firmy a současně jsem začal psát i pro časopisy, věnující se mým dalším koníčkům. Po odchodu z firmy jsem se začal věnovat žurnalistice naplno se zaměřením na lifestylová témata. Zcela náhodně jsem se dostal i k tomu, že mí přátelé z řad známých i méně známých šéfkuchařů mne prosili, abych jim dovezl nějaké dobroty z mých oblíbených destinací - Jižního Tyrolska a Trentina. A tak jsem si ke své práci novináře a fotografa přibral ještě obchodování se specialitami z těchto bývalých nejjižnějších oblastí Rakousko-Uherska. No a protože se věnuji i PR aktivitám okolo cestování a gastronomie, nebylo daleko od toho, začít publikovat i na téma gastronomie. Současně pomáhám organizovat i gastronomické akce, propagující kuchyň a produkty z mých oblíbených oblastí, včetně návštěv tamních šéfkuchařů v ČR.
Aleš Hudský

Aleš Hudský

Člen poroty
Dříve působil jako redaktor Strategie a šéfredaktor titulů Mladé fronty Marketing magazine a S Gastro. Pro Strategii dnes externě připravuje rozhovory s osobnostmi médií a marketingu, o gastronomii píše především na web E15.cz.
Kristina Zábrodská

Kristina Zábrodská

Členka poroty
Psaní o gastronomii se věnuji od roku 2008, kdy jsem začala připravovat rubriku o jídle a vaření v časopise Marianne a studovala jsem žurnalistiku na FSV UK. Life stylu jsem zůstala věrná, i když od té doby jsem vystřídala různé časopisy pro ženy, magazíny a noviny. V současné době píšu o jídle do magazínu City Life MF DNES, edituji měsíčník Krásný venkov a spolupracuji na televizním pořadu Herbář. Zapomenuté recepty a naši gastronomickou historii odhaluji v rámci své vědecké práce na Univerzitě Karlově i v projektu Retrovaření na Facebooku. Za první republiky se často jedlo jinak, než jak nám tu dobu mnozí dnes prezentují.
Ing. Lenka Nováková

Ing. Lenka Nováková

Členka poroty
Působím v agentuře CzechTourism jako manažerka pro mezinárodní marketing pro vzdálené trhy a také jako manažerka projektu Czech Specials, který je zaměřen na podporu české gastronomie. Czech Specials je partnerským projektem agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů. Naším cílem je popularizovat českou kuchyni v tradičním i moderním pojetí, propagovat a podporovat restaurace, které tuto kuchyni nabízejí, a v konečném důsledku do kvalitních českých restaurací přivést více hostů. Českou kuchyni v rámci jednotlivých regionů se snažíme prezentovat doma i v zahraničí jako rozmanitou, plnou jedinečných pokrmů a využívající domácích surovin. Czech Specials je zároveň certifikační značkou, která má zajistit, že v takto certifikovaných restauracích budou hostům poskytovány kvalitní služby a tradiční české pokrmy budou podávány v odpovídající kvalitě.
Maria Horníková

Maria Horníková

Členka poroty
Publicistka v oboru gastronomie a hotelnictví, dříve šéfredaktorka odborného časopisu Food-Service, nyní vedoucí redaktorka odborného časopisu Minutka Gastro Report, vyučena v oboru kuchař, absolventka SŠ společného stravování a Vysoké školy hotelové, s bohatou praxí v hotelnictví i gastronomii. Členka představenstva Asociace kuchařů a cukrářů ČR, spolupracovnice Muzea gastronomie, odborný lektor a poradce. Autorka několika odborných publikací.
Bc. Miroslav Kubec

Bc. Miroslav Kubec

Člen poroty
Libor Budinský

Libor Budinský

Člen poroty
Publicista Libor Budinský (1967) je autorem více než deseti knih s historickou i společenskou tematikou. Od počátku své publicistické kariéry se cíleně zaměřuje na problematiku tuzemské i světové gastronomie, v posledních deseti letech mnohokrát cestoval za jídlem do řady evropských, amerických i asijských zemí, mimo jiné do Indie, Thajska, Japonska, Číny, Vietnamu, Mexika či Gruzie. Mnoho let se soustavně věnuje hodnocení českých, především pak pražských restaurací, jejichž recenze pravidelně publikoval v mnoha prestižních periodikách, od Lidových novin a týdeníku MF Plus až po ekonomický deník E15 či ekonomický týdeník Ekonom. V roce 2014 napsal knihu Nejlepší pražské restaurace, v níž vytvořil téměř sto poutavých portrétů nejlepších pražských restaurací.
Milan Ballik

Milan Ballik

Člen poroty
Kulinářský novinář a recenzent restaurací
Milan Eisenhammer

Milan Eisenhammer

Člen poroty
Píše rád o jídle, protože rád jí. Miluje práci s lidmi. Dělá rád rozhovory s chytrými lidmi, protože je to snazší než s těmi druhými. Ještě jako student žurnalistiky pracoval v Zemských novinách. V MF DNES byl od roku 2001, v letech 2011-2014 si odskočil do časopisu Týden a Instinkt. Nyní píše pro časopis Téma.
Pavel Sváček

Pavel Sváček

Člen poroty
K základům gastronomie mě přivedl můj otec, kuchař a cukrář. Vaření mě baví, a já se snažím neustále zdokonalovat. Zabývám se často recenzemi, kde hodnotím kvalitu restaurací. Ročně jich navštívím až 100 různých, od nadprůměrných po špičkové či michelinské, takže mám po celá léta velmi dobrý přehled o dění v české gastronomii. Kuchař je samozřejmě vždy duší restaurace, a pokud uvaří chutně i pro běžného hosta a práce ho těší, má můj obdiv, a já si ho vážím.
Filip Valenta

Filip Valenta

Člen poroty
Jeden z majitelů Restaurant Guide Prague, který provozuje web www.restaurant-guide.cz, kde doporučuje podniky v Praze.
Eva Filipová

Eva Filipová

Členka poroty
Je autorkou šesti kuchařek a tří knih o etiketě. Poslední kuchařka S Evou v ráji aneb česká kuchyně, o které se zdá, získala třetí místo v soutěži  Zlatý hrozen, v kategorii Česká a regionální kuchyně. Eva Filipová byla porotkyní v kuchařské soutěži Na nože. Čtyři roky psala o jídle do časopisu Instinkt. Pro internetový časopis Stylenew hodnotí restaurace.
Iveta Pawlas

Iveta Pawlas

Členka poroty
Od roku 1989 žila přesně až do milenia v cizině. Po svém návratu pracovala 10 let v obchodním světě, kde se věnovala hlavně mezinárodnímu exportu. V roce 2010 se přestěhovala do Brna, kde otevřela svůj první podnik Wine Veritas. V něm započala své podnikatelské aktivity okolo svého hobby, kterým bylo víno a vinařství, nejen z Moravy, ale se specializovala na vinařskou scénu z Rakouska a Německa. Byla jedním z prvních průkopníků, kdo přiblížil rakouskou vinnou scénu Brňanům. V roce 2015 připravila nový projekt restaurace v Německém pohraničí, ve kterém uplatnila své další hobby designu interiéru, a angažovala se od stavby, řízení a provozu, až do nástupu COVID-19. Restaurace získala několik ocenění Restaurant Guru nebo ocenění "Seltenes Kleinod" a magazínu Bunte v Bavorsku. Po nechtěném ukončení činnosti restaurace však zůstala nadále jedním krokem v Gastro scéně. Nyní je po boku majitele Kampot.cz, kteří dováží Fair Trade Kampotské pepře, koření a omáčky, nově i sušené ovoce. V návaznosti též rum SAMAI z Kambodže. Díky této činnosti nadále rozvíjí svůj koníček a je v kontaktu s profesionální kuchařskou scénou. Iveta miluje rozmanitost všech kuchyní a ráda experimentuje. Toto ji umožňuje právě spolupráce s Kampot.cz, kde kladou důraz na kvalitu a inovaci pro své zákazníky.
Lenka Michlovská

Lenka Michlovská

Členka poroty
S manželem máme rodinnou vinařskou firmu Vinselekt Michlovský a.s., kde pracuji více jak 20 let. Díky široké nabídce a vysoké kvalitě našich vín setkávání s výbornými kuchaři není vzácné, právě naopak. Snoubení vína s výborným jídlem se stalo součástí mého životního stylu, během mých četných degustací předávám získané zkušenosti z párování dál.
Klára Galová

Klára Galová

Členka poroty
Téměř 10 let se věnuji marketingu a public relations. Vždy jsem měla vášeň pro kvalitní a dobré jídlo, později i víno. Díky mé profesi jsem měla to štěstí vše propojit i pracovně a dostat se hlouběji k české gastronomii a světu okolo.
Markéta Hrubešová

Markéta Hrubešová

Člen poroty
Herečka, moderátorka gastronomických pořadů a eventů a autorka několika kuchařských knih.
Martin Razima

Martin Razima

Člen poroty
Ing. Petr Studnička, PhD.

Ing. Petr Studnička, PhD.

Člen poroty
Po maturitě na Hotelové škole Poděbrady vystudoval obor Management hotelnictví a lázeňství na Vysoké škole hotelové v Praze. Následně úspěšně absolvoval doktorské studium v oboru Cestovní ruch na Ekonomické fakultě Univerzity Mateja Bela v Banské Bystrici. Během studia absolvoval i doplňující pedagogické studium v oboru Učitelství odborných předmětů pro obor Gastronomie, hotelnictví, turismus. Od roku 2014 je vedoucím katedry hotelnictví současné University College Prague (dříve Vysoká škola hotelová v Praze). Vyučuje předměty Podnikání v hotelnictví a gastronomii, Mezinárodní podnikání v hotelnictví a gastronomii a Gastronomické koncepty. Je členem vzdělávací sekce Asociace hotelů a restaurací České republiky a členem Platformy Cestovní ruch Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Oponuje komplexní absolventské práce u maturitních zkoušek zaměřené na hotelnictví a gastronomii, vede a oponuje bakalářské, diplomové a dizertační práce se stejnou tematikou. Je spoluautorem učebního textu pro mistrovskou zkoušku Mistr řemesla v oboru Číšník. Rád navštěvuje kvalitní restaurace, kavárny či pivnice jak v tuzemsku, tak v zahraničí. Aktivně se zajímá o rozvoj cestovního ruchu, hotelnictví a gastronomie na Českokrumlovsku a Lipensku. Od roku 2014 je neuvolněným místostarostou města Čelákovic, v zastupitelstvu města působí již od roku 2006.