Svatomartinské hody jsou tady. Každoroční oslavu konce zemědělského roku si nelze představit bez stolu plného dobrot a vynikajícího vína. Tuto tradici nemusíte odmítat, ani pokud držíte proteinovou dietu. Značka KetoMix má řešení i pro toto období. Díky široké nabídce jídel si nemusíte odepírat koláče, knedlíky ani víno!

Při dodržování zásad proteinové diety se může stát, že právě svatomartinské slavnosti vás budou svádět k prohřeškům. Nemějte strach, KetoMix totiž nabízí způsob, jak si pochutnat
a zároveň zůstat v ketóze! Pro oslavy svatého Martina je typická především husa či kachna. Ale kdo řekl, že to musí být podmínkou? V době diety se jako vhodnější varianta nabízí např. krůtí maso
a lahodná šťavnatá pečínka tak stoprocentně nahradí i husu.

Místo mladého vína pak sáhněte po nízkosacharidovem vínu KetoMix, ročník 2018. Nadchne vás svými tóny po oříšcích a medu. Řadí se k odrůdě Rulandské šedé a pochází z oblíbeného moravského Velkopavlovicka. A co nesmí na žádných hodech chybět? Koláče! Díky KetoMixu si upečete i je. A od těch běžných budou k nerozeznání.

Jak na tradiční recepty netradičně?

PEČENÁ KRŮTA S KETOMIX KNEDLÍKEM A KYSANÝM ZELÍM

Ingredience KetoMix knedlík: 1 odměrka houstičky KetoMix, 2 bílky, 1 lžička KetoMix sýrové omelety, petrželka

Předehřejte troubu na 180 °C. Do šejkru nebo nádoby nalijte 15 – 20 ml vody, přidejte 1 odměrku směsi na houstičky, vytvarujte bochánek, položte na pečící papír a pečte 15 minut. Houstičku nakrájejte na kostičky a spojte vyšlehaným bílkem se lžičkou sýrové omelety a nakrájenou petrželkou. Vařte ve vymazaném hrnku ve vodní lázni asi 20 minut.

Ingredience nízkosacharidové kysané zelí: 1 cibule, 2 balení kysaného zelí, 1 cuketa, sůl, kmín, olej

Na nadrobno nakrájenou cibulku s troškou oleje vložte nakrájené zelí, najemno nastrouhanou cuketu osolte, přidejte trochu kmínu a duste do měkka. V případě potřeby můžete trošku podlít vodou. Závěrem můžete zelí dochutit přírodním čekankovým sirupem, nakonec přidejte ocet.

Ingredience pečené krůtí medailonky: krůtí medailonky (jedna porce 150 g), drcený kmín, lisovaný česnek, sůl, pepř

Do zapékací mísy lehce vymazané olejem vložte osolené, opepřené, kmínem a mačkaným česnekem posypané krůtí medailonky. Obsah podlijte vodou do třetiny masa. Zapékací mísu i s poklicí vložte do předem vyhřáté trouby na 150°C a duste 2 hodiny, dokud maso nebude měkké.

MAKOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČ

Ingredience na těsto: 1 odměrka proteinového koktejlu KetoMix, 20g mletých mandlí, 1 vejce, 1 lžička oleje,
1 lžíce mléka, vanilková příchuť ke koktejlu KetoMix, ½ lžičky kypřicího prášku, citronová kůra

Ingredience na makovou náplň: 1 odměrka mletého máku (20g), 1 odměrka mléka, vanilková příchuť ke koktejlu KetoMix, skořice

Ingredience na tvarohovou náplň: 1 vanička nízkotučného tvarohu, 1 žloutek, sladidlo dle volby (vanilková příchuť ke koktejlu KetoMix), citronová kůra

Ingredience na těsto smíchejte (můžete použít mixér), hotové těsto rozetřete na pečicí podložku nebo papír do velikosti malého dezertního talířku, pomozte si rozetřít těsto navlhčenou lžící. Ingredience na makovou náplň si dejte do misky, vše promíchejte. Na mírném stupni povařte náplň do zhoustnutí a nechte vychladnout. Ingredience na tvarohovou náplň také smíchejte a podle vaši chuti na koláč rozdělte tvarohovou a makovou náplň. Na ozdobení nakonec přidejte několik mandlí. Pečte v předehřáté troubě zlatova.