Značkový koncept Pilsner Urquell Original Restaurant má třicátý přírůstek

autor: | Lis 28, 2017 | Nezařazené | 0 komentářů

Konceptové restaurace Plzeňského Prazdroje „Pilsner Urquell Original Restaurant“ získaly jubilejní třicátý přírůstek. V srdci historického jádra Prahy na Staroměstském náměstí byl nyní slavnostně otevřen Pilsner Urquell Original Restaurant Staroměstská.

 Pivo se čepuje z velkých tanků

Pivo se v nové restauraci čepuje z šesti měděných tanků, z nichž každý má objem 500 litrů. Dva z nich dvorní architekt PUOR restaurantů Jiří Hanzlík umístil tak, že jsou viditelné přímo ze Staroměstského náměstí. „Jsme rádi, že se nám podařilo získat tohoto zákazníka v samém centru Prahy a na nejlukrativnějším místě. Rekonstrukce prostor byla zásadní a proběhla v rekordně krátkém čase,“ říká obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz.

Restaurace servíruje zejména domácí speciality české kuchyně

Nová restaurace servíruje zejména domácí speciality české kuchyně, tuto nabídku doplňují burgery a mezinárodní jídla z dílny šéfkuchaře Zdeňka Lišky – zejména čerstvé těstoviny a čerstvé ryby. Umístěná je v historickém domu U Lazara a hostům nabízí celkem 180 míst. Dalších 70 míst je pak na celoroční kryté venkovní zahrádce situované přímo do náměstí. Hlavní část restaurace, která je otevřená denně, je uspořádána tak, aby v ní našli místo jak jednotlivci či páry, tak i větší turistické skupiny. Interiér je vybaven dřevěným stylový nábytkem, jeho výzdobu tvoří artefakty a kopie historických originálů. Tak jako v jiných restauracích této prestižní sítě nechybí ani zde obrazy, dobové fotografie, certifikáty a reklamní cedule, které podtrhují bohatou tradici vaření piva v Čechách a proslulost značky Pilsner Urquell.

Cílem je poskytnout unikátní zážitek

Plzeňský Prazdroj se prostřednictvím programu konceptových hospod a tankoven snaží poskytnout unikátní zážitek s nejoblíbenějšími českými pivními značkami, a tím zvednout Čechy z domácích sedaček a přilákat je do hospod. „Kromě unikátního prostředí a atraktivního vizuálního konceptu nabízíme provozovatelům konceptových hospod a tankoven i komplexní program péče o pivo, školení obsluhy a další poradenství,“ uvádí Tomáš Mráz. Pivo z tanků je mezi spotřebiteli čím dál oblíbenější a zájem o tento koncept proto stoupá i u hospodských. „Tankoven máme otevřeno již téměř 850, prodeje tankového piva se loni zvýšily o čtyři procenta,” doplňuje Tomáš Mráz.

Myšlenka vznikla pře 23 lety

Koncept Pisner Urquell Original Restaurant vznikl před 23 lety s cílem nabízet ležák Pilsner Urquell té nejvyšší kvality ve spojení s kvalitní českou kuchyní v příjemném prostředí evokujícím atmosféru historického pivovaru. Všechny restaurace této prestižní sítě mají jednotící prvek v podobě výčepu s dominantní měděnou pánví. Z celkem třicítky PUOR restaurací jich je nejvíce – celkem 17 – v Praze. Prvním pražským Pilsner Urquell Original Restaurantem byl ten U Vejvodů.

Výhodou tankových restaurací je, že v nich zákazníci vždy dostanou pivo té nejvyšší kvality, neboť při cestě z pivovaru až na stůl se nedostane do kontaktu se vzduchem a po celou dobu se skladuje v optimálních podmínkách ve stálé teplotě kolem 7° C. Plzeňský Prazdroj začal moderními tankovnami vybavovat hospody již v polovině devadesátých let. Tankové pivo nabízejí všechny značky, tedy Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a Velkopopovický Kozel. Nejpočetnější zastoupení mezi tankovnami má značka Gambrinus (kolem 400).

Text i foto: Plzeňský Prazdroj