Anketa Zlatý kuchař odstartovala letos již pošesté. Vzorem byla od počátku pro pořádající redakci časopisu Gastro&Hotel profi revue podobná anketa, kterou vyhlašuje prestižní, německý, gastronomický časopis Der Feinschmecker.

Redakce Gastro&Hotel oslovila gastronomické specialisty, kteří o gastronomii a restauracích píší, tedy ne kuchaře, ne manažery, ne lidi pracující přímo v restauracích nebo v dodavatelských firmách, ale novináře, foodblogery a gourmety hodnotící restaurace. Každý z nich měl sestavit vlastní žebříček deseti nejzajímavějších českých kuchařů roku 2018, určit jednoho zahraničního, jmenovat jednoho kandidáta na Objev roku, nominovat jednoho kuchaře jako Hvězdu gastronomie do Síně slávy a podruhé se letos volilo také v kategorii Zlatý cukrář. U všech měla být oceněna především invence, kreativita a originalita.

I pro letošní rok mohla do hodnocení promluvit také veřejnost a zvolit svého oblíbeného kuchaře v kategorii Volba veřejnosti. Hlasování bylo spuštěno 15. dubna a tipy bylo možné posílat do 15. května na webové stránky www.zlatykuchar.cz.

Dnes už jsou všechny hlasy spočítány a výsledky připraveny k vyhlášení. To proběhne ve čtvrtek 30. května na tiskové konferenci v Praze. Pro nedočkavce budeme přenášet tiskovou konferenci v přímém přenosu na FB. V pátek 31. května budou výsledky vyhlášeny na webu www.zlatykuchar.cz a najdete je i na webu časopisu Gastro&Hotel profi revue – www.gastroahotel.cz.

Podívejte se, jaká překvapení letošní ročník připravil!

 

Generální partner ankety: Fagor Gastro CZ s.r.o.

 

Partneři: Pivovar Ferdinand, a.s., Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP), Bohemilk

 

Mediální partneři: Časopis Gastro&Hotel profi revue, časopis AHR Fórum, Mňam TV, La Cucina Italiana, Prosperita, Wine&Degustation

 

Redakce Gastro&Hotel