Jaká jsou základní pravidla úspěchu každého grilování?

Dobře rozpálený gril, kvalitní suroviny, a samozřejmě sklenice dobrého vína.

Zásadní otázka: marinovat, či nemarinovat?

Záleží podle surovin. Pokud máte kvalitní maso, není potřeba ho marinovat. Já preferuji pouze sůl a pepř.

Koření dává pokrmu další rozměr. S jakými druhy máte nejlepší zkušenosti, které nejraději používáte?

Za mě jsou nejlepší čerstvé bylinky, sůl a pepř.

 Co všechno kromě masa rád grilujete?

Nejlepší na gril je sýr Haloumi.

Často se stává, že maso zůstane na grilu déle, než je nutné, a vysuší se. Dá se ještě nějak zachránit?

Ne. Pokud se maso vysuší, tak už z toho nejde nic kvalitního udělat. Jedno pravidlo, které u nás funguje” když to pokazíš, udělej to radši znovu, než abys to opravoval.

 

Text: Stáňa Krejčová,  Foto: Archiv