reklama

Zeptali jsme se na luštěniny Patrika Havlíčka, šéfkuchaře restaurace La Gare 

autor: | Říj 14, 2017 | Osobnosti | 0 komentářů

Luštěniny jsou zdravé, snadné na přípravu, přesto je restaurace často nenabízejí. Čím to je?

Luštěniny mají výbornou výživovou hodnotu, jsou opravdu skvělé. Ale je pravda, že zákazníci nemají o luštěniny velký zájem. Asi jsou v nás pozůstatky ze školních jídelen, ale situace se stále zlepšuje.

S jakými bylinkami se luštěniny snoubí nejlépe?

Co se luštěnin týče, bylinkám a koření se tady meze nekladou …

V kuchařkách se doporučuje solit luštěniny až po uvaření, jak to opravdu je?

Je to tak, osolením se nám prodlužuje doba jejich vaření.

Dají se luštěniny připravovat i nasladko?

Luštěniny jsou chuťově neutrální, takže je připravovat nasladko není problém. Mohou se stát součástí dezertů a sladkých pokrmů.

Jakou úpravu luštěnin máte nejraději vy?

Já mám rád luštěninové saláty, ale třeba i cassoulet, je moje oblíbené jídlo.

Text: Stáňa Krejčová Foto: Archiv