Who is who: Luca Norcia

autor: | Čvc 5, 2017 | Osobnosti | 0 komentářů

Luca Norcia se v Miláně učil od michelinských šéfkuchařů, vařil ve špičkových restauracích v Paříži, Marseille a Madridu.

Z Itálie do Čech

V Miláně také vyučoval na prestižní hotelové škole, nakonec ho láska přivedla do Čech, kde žije od roku 2009. Své kulinářské zkušenosti nyní naplno využívá ve středomořské restauraci Oliva by Amandine. Pro Lucu je vaření uměním  ̶  stejně důležité pro něj je, aby si na své přišly nejen chuťové smysly, ale aby jídlo na talíři také skvěle vypadalo. Mezi jeho vyhlášené speciality patří sépiové rizoto s krevetami, mandlemi a citrusovou vůní s „guanciale“ chipsy či středomořská chobotnice s jahodami, rajčaty, saturejkou a taboulehem s jáhly a spousty dalších lahůdek. Kromě vaření je Lucovým velkým koníčkem studium cizích jazyků, rád komunikuje s hosty z celého světa. „Jídlo musí nejen skvěle chutnat, ale být i pastvou pro oči. Kuchař musí být zkrátka umělec.“