Jan Volšička se vyučil na učilišti U Krbu v Praze a hned po škole nastoupil na několik let do hotelu Holliday Inn na Vyšehradě. Další zkušenosti sbíral v restauraci Gordona Ramsayho Maze. Následně vycestoval do Velké Británie, kde působil dva roky v restauraci Grayshott Spa jako Chef de Partie. Stál u zrodu Hotelu Savoy ve Špindlerově mlýně, kde pracoval na pozici sous chef stejně jako ve steak housu George Prime Steak.

Nejen steaky, ale i franzouzská kuchyně

Právě tam zdokonalil své umění v přípravě steaků. Poslední rok byl součástí týmu Jana Punčocháře v restauraci Grand Cru Lodecká 4. Ten ho na jaře roku 2017 vybral do pozice šéfkuchaře nové restaurace Pohostinec Monarch. „Nejbližší je mi asi francouzská kuchyně, protože je historickou základnou toho pravého poctivého vaření. Ne, že bych chtěl vařit francouzskou kuchyni, ale právě tam se díky Augustu Escoffierovi zrodila myšlenka dlouho připravovaných omáček a skvělých jídel vycházejících z tehdejších moderních postupů.“

Redakce Gastro&Hotel