Jan Klimoszek je zkušený šéfkuchař s dlouholetou praxí, během které aplikoval své kuchařské umění v bývalém hotelu Atom (dnešním Clarion Congress Hotel Ostrava), v Golf resortu Čeladná a také v ostravské J&T kavárně Elektra.

Vyhledávám staročeskou kuchyni v moderním pojetí

Své znalosti a dovednosti si měl možnost dále vylepšovat v rámci stáží v Rumunsku a na Slovensku, rovněž je účastníkem mezinárodní soutěže Olivier Roellinger Contest. V současné době je šéfkuchařem hotelu Mercure v Ostravě. Při přípravě pokrmů upřednostňuje jednoduchost, čerstvé suroviny a rafinovanost. Jeho motto: „Čisté talíře nelžou“. Mimo vaření, které je pro něj bezesporu láskou a stálým objevováním, miluje rychlé motorky. „Osobně nejvíce vyhledávám staročeskou kuchyni v moderním pojetí. Vždy mě dokáže nadchnout, kolik nových kombinací se při její tvorbě dá objevit. Co se týče mezinárodní kuchyně, mám rád středomořskou, hlavně ryby.“

Redakce Gastro&Hotel