Ve dnech 18.-22.11. – se uskutečnilo historicky první setkání představitelů WACS (celosvětové asociace kuchařských spolků) v České republice. Představitelé WACS board pod vedením celosvětového prezidenta WACS Gissura Gudmundssona – přijali pozvání Kontinentálního ředitele WACS pro střední Evropu a prezidenta AKC ČR Miroslava Kubece a přijeli na čtyřdenní jednání do hotelu InterContinental Praha z celého světa, aby zhodnotili práci všech členských států (97) a projednali strategii činnosti, vzdělávání, světových soutěží a nových postupů a trendů v gastronomii, mimo jiné i podporu charitativních projektů a účast žen ve WACS.
Za podpory vedení hotelu InterContinental Praha a dalších partnerů AKC ČR – ochutnali například českou kuchyni z nového programu Rieber&Son, oběd v režii Chef Clubu, připravil Jan Pýcha, slavnostní večeři v duchu českého menu ocenili rovněž všichni účastníci u Martina Slezáka v restauraci Konírna a poté díky podpoře protokolu navštívili hosté prostory Hradu a historické zajímavosti Prahy.
Představitelé WACS zde pozdravili všechny účastníky soutěže, podpořili je osobním přáním a ocenili přínos této soutěže pro vzdělávání mládeže nejen u nás, ale i z hlediska dalšího působení na celosvětových soutěžích – např. WACS Hans Bueshkens, které se v příštím roce zúčastní poprvé vítěz této soutěže jako reprezentant České republiky a AKC ČR a jejích partnerů.
Na závěr poděkoval prezident WACS za podporu všem organizátorům – především prezidentovi Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a předsedovi SČMSD Ladislavu Juračkovi a řediteli soutěže a řediteli – jednateli Střední školy hotelnictví a gastronomie SČMSD v Klánovicích Luďku Vomáčkovi a partnerům AKC ČR.
Společné foto s předsedy komisí – Markem Svobodou, Pavlínou Berziovou a dalšími členy boardu a AKC ČR bude jistě milou upomínkou na tuto významnou událost.