Na jihozápadě Francie určitě vědí jak si užít  „umění života“. Užijte si: „l´art de vivre“ se sklenkou červeného Bordeaux a dopřejte si k tomu skvělou variaci foie gras.

Ingredience (pro 4 osoby) :

400 g čerstvého kachního foie gras,

100 g lískových oříšků (mohou být i ořechy vlašské),

4 hezky uzrálé fíky,

med z květů akácie,

fíková marmeláda,

čerstvé bylinky na ozdobu,

sůl a pepř.

Příprava:

Plátky foie gras pomalu opečeme na suché pánvi po obou stranách a necháme vychladnout. Ořechy rozdrtíme na drobné kousky, fíky rozkrájíme na půlky a obojí opečeme v ještě mastné pánvi. Každý plátek foie gras poté potřeme medem a před podáváním jej ohřejeme 5 minut v troubě o teplotě 180°C. Osolíme a opepříme. Foie gras servírujeme s fíky, ořechy a ozdobíme marmeládou a bylinkami.

Redakce Gastro&Hotel