Ve středu 23. března 2016 se sešla řada významných osobností v exkluzivních prostorách Nostického paláce při příležitosti Výročního setkání mecenášů Bohemian Heritage Fund, nadace podporující kulturní dědictví České republiky. V průběhu večera byla udělena Čestná uznání mecenášům BHF, mj. i Ing. Vladimíru Dohnalovi a Ing. Radku Dohnalovi, tedy představitelům TOP HOTELU Praha. Večer byl doprovázen slavnostním rautem, který připravili vybraní kuchaři a cukráři TOP HOTELu Praha. Raut, včetně velkého dortu pro presidenta nadace JUDr. Pavla Smutného, sklidil nefalšované nadšení. 

Slavnostní večer otevřel žesťový kvartet Českého národního symfonického orchestru skladbou W. A. Mozarta Komm, lieber Mai. Následovaly projevy Ing. Zděňka Nováka, tajemníka ministra kultury, (pan Daniel Herman se bohužel musel omluvit) a presidenta BHF pana Pavla Smutného. Po předání ocenění mecenášům BOHEMIAN HERITAGE FUND následoval slavnostní podpis memoranda o spolupráci Ministerstva kultury a BHF.

Příjemný večer pokračoval slavnostním rautem, který věnoval TOP HOTEL Praha. To, že hostům chutnalo, dokládají slova Mgr. Jakuba Skřejpka, manažera koordinace akce: „Děkuji, bylo to nejlepší pohoštění, jaké zde za poslední 3 roky pamatuji.“ Velmi zábavně pak pan president Smutný komentoval krájení dortu, který mu byl TOP HOTELEM věnován. Dort byl totiž ozdoben kulturními artefakty, například věstonickou Venuší, Iónskými sloupy, klínovým písmem, grafity či ukázkou jeskynních maleb. Krájení dortu asistovala i jeho autorka, cukrářka Jana Baldová, která podávala k výzdobě vysvětlení a dokonce panu Smutnému předala štěteček, kterým si měl sám „oprášit“ vybrané kulturní dekorace dortu. To, že si pan smutný vybral zrovna věstonickou Venuši, jen přispělo k pobavení společnosti a výborné náladě celého večera. Pro zájemce byla na závěr večera připravena komentovaná prohlídka Nostické knihovny.

Redakce Gastro&Hotel