Asociace hotelů a restaurací ČR ocenila nejúspěšnější hoteliéry a provozovatele restaurací v České republice. O udělení výročních cen rozhodují odborné komise, mimo jiné, na základě hlasování všech členů organizace a v případě ceny Penzion roku je rozhodujícím faktorem hodnocení samotných zákazníků, kteří určí 50 nejlepších penzionů a z nich vyberou 10 nejlepších, které se zúčastní finálového hodnocení.
V letošním roce se rozhodovalo z celkem 50 nominovaných osobností a členských subjektů, v soutěži Škola roku se hodnotilo 11 hotelových škol z celé České republiky a posouzeno bylo 27 diplomových prací.
Ocenění převzali:
- Hoteliér roku (řetězcové hotely) – Radim Beneš – Clarion Congress Hotel Ostrava
- Hoteliér roku (nezávislé hotely) – Milena Šnajdrová – Hotel Zlatá hvězda, Litomyšl
- Restauratér roku (samostatné restaurace) – manželé Burdovi – Restaurace Černý Orel, Osek
- Restauratér roku (hotelové restaurace) – Krzysztof Sajdok – Vitality hotel Vendryně
- Mladý manažer roku – Petr Glos – Hotel Hořec, Pec Pod Sněžkou
- Penzion roku – Penzion Podhorní mlýn ****
- Hotelová škola roku – Hotelová škola, Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v Poděbradech
- Odpovědný hotel roku – Clarion Congress Hotel Prague
- Nejlepší studentská práce v oboru – Petr Pičman – Vysoká škola obchodní v Praze
- Cena Vladimíra Štětiny – Jan Filip – za celoživotní přínos českému hotelnictví a gastronomii
- Mimořádná cena – Jiří Bartoška – za podporu cestovního ruchu a dobrého jména České republiky v zahraničí
Více na: http://konference2015.ahrcr.cz/ a http://cenyahr.cz