Asociace hotelů a restaurací ČR ocenila nejúspěšnější hoteliéry a provozovatele restaurací v České republice. O udělení výročních cen rozhodují odborné komise, mimo jiné, na základě hlasování všech členů organizace a v případě ceny Penzion roku je rozhodujícím faktorem hodnocení samotných zákazníků, kteří určí 50 nejlepších penzionů a z nich vyberou 10 nejlepších, které se zúčastní finálového hodnocení.

V letošním roce se rozhodovalo z celkem 50 nominovaných osobností a členských subjektů, v soutěži Škola roku se hodnotilo 11 hotelových škol z celé České republiky a posouzeno bylo 27 diplomových prací.

Ocenění převzali:

  • Hoteliér roku (řetězcové hotely) – Radim Beneš – Clarion Congress Hotel Ostrava
  • Hoteliér roku (nezávislé hotely) – Milena Šnajdrová – Hotel Zlatá hvězda, Litomyšl
  • Restauratér roku (samostatné restaurace) – manželé Burdovi – Restaurace Černý Orel, Osek
  • Restauratér roku (hotelové restaurace) – Krzysztof Sajdok – Vitality hotel Vendryně
  • Mladý manažer roku – Petr Glos – Hotel Hořec, Pec Pod Sněžkou
  • Penzion roku – Penzion Podhorní mlýn ****
  • Hotelová škola roku – Hotelová škola, Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v Poděbradech
  • Odpovědný hotel roku – Clarion Congress Hotel Prague
  • Nejlepší studentská práce v oboru – Petr Pičman – Vysoká škola obchodní v Praze
  • Cena Vladimíra Štětiny – Jan Filip – za celoživotní přínos českému hotelnictví a gastronomii
  • Mimořádná cena – Jiří Bartoška – za podporu cestovního ruchu a dobrého jména České republiky v zahraničí

 

Více na: http://konference2015.ahrcr.cz/ a http://cenyahr.cz

Redakce Gastro&Hotel