
Provozujete zmrzlinový stánek, cukrárnu nebo uvažujete o podnikání ve výrobě a prodeji zmrzliny? Významnou překážkou bývá pořizovací cena kvalitního zmrzlinového stroje. Pokud to s výrobou zmrzliny myslíte vážně, doporučujeme na zařízení nešetřit. Představujeme vám řešení, které vám ušetří práci, náklady a vaši zákazníci budou doslova ohromeni.
Má smysl kupovat kvalitní a drahý stroj?
Na kvalitu kopečkové a točené zmrzliny má kromě schopností zmrzlináře vliv samozřejmě i řada další faktorů. Při výrobě je třeba pamatovat na poctivé vstupní suroviny, ale i dodržování potřebných výrobních a skladovacích procesů. Každý úspěšný zmrzlinář ví, že kvalitní zmrzlinový stroj mu ušetří mnoho práce, a že by bez něj nebyl schopen tak kvalitní produkt vyrobit. Dobrý zmrzlinový stroj je důležitý odrazový můstek do začátku podnikání. Vyšší počáteční investice se určitě vrátí, protože je zárukou kvality a spolehlivosti. Podobně jako u renomovaných značek ve svých segmentech, i tady se zmrzlináři vrací pro osvědčené zařízení.
Třípákový zmrzlinový stroj Frigomat KISS 3P Power VE MIXER
S kvalitním výrobníkem je pro podnikatele snadnější dodržovat přísné hygienické normy. V případě problémů určitě ocení profesionální poradenství a servis, ale i rady na další rozvoj podnikání a zlepšování výroby.
Co je lepší – stroj na kopečkovou nebo točenou zmrzlinu?
Každé zařízení má své výhody i úskalí, záleží tedy na požadavcích a potřebách zmrzlinového stánku nebo cukrárny. Zmrzlinové stroje na točenou zmrzlinu obecně vyžadují větší péči než výrobníky kopečkové zmrzliny. U takzvaných soft výrobníků je nutno počítat s omezenou výrobní kapacitou stroje. U kopečkové zmrzliny naopak vyrobíte potřebné dávky, ze kterých můžete neomezeně nabírat, a v případě potřeby vyrobit další zmrzlinu. Skladování je také jednodušší.
Výrobníky s vitrínou jako efektní a ekonomické řešení
Poslední dobou jsou hitem kombinované výrobníky GX. Tato technologická novinka přináší doslova revoluci na zmrzlinový trh. Výrobníky zmrzliny GX mají několik nádob na míchání zmrzliny se samostatným okruhem. Můžete tak zároveň připravovat různé druhy zmrzliny a pohybovat se v odděleně v různých výrobních fázích. Zmrzlina se neustále míchá a je tak stále čerstvá.
Vitríny GX z pohledu obsluhy – ovládací prvky pro každou nádobu
V nádobách, ve kterých se zmrzlina připravuje, se také uchovává a servíruje. Pro zákazníka je zmrzlina ještě atraktivnější a posiluje se dojem čerstvosti. Podnikatel zmrzlinář navíc ušetří za pořízení pasteru a vitríny, protože výrobníky GX jsou něco jako tři v jednom, a výhodou jsou i menší nároky na prostor.
Máte otázky ohledně výrobníků GX nebo vás zajímá podnikání v cukrářském oboru? Obraťte se přímo na českého výhradního dovozce frigomat.cz.
www.frigomat.cz – výhradní dovozce italských zmrzlinových strojů Frigomat
www.cesk.cz – vybavení pro restaurace, bary a cukrárny