od 9. září do 29. září 2013

Vraťte se do zlatých časů české gastronomie, kdy Praha patřila k největším kulinářským velmocím a učili se u nás vařit kuchaři z Francie a dalších zemí. Restu.cz (dříve Alakarte.cz) pro Vás pořádá první ročník festivalu Masarykovo menu, kde můžete ochutnat největší pochoutky z doby první republiky v režii vyhlášených šéfkuchařů. Rezervujte si speciální tříchodová menu plná nezaměnitelných chutí na www.festivalchuti.cz, www.masarykovomenu.cz.

Ačkoliv je trend prvorepublikové kuchyně v gastronomickém prostředí na vzestupu, málokde mohou dnes hosté ochutnat pravou českou kuchyni v její autentické podobě. Prvorepubliková kuchyně se rodila v době prudce stoupající životní úrovně, v Praze se otevíraly restaurace, taneční bary, kavárny, cukrárny… A velkou inspirací tehdejších kuchařů bylo především anglické a francouzské kulinářské umění. Ochutnat tak můžete kupříkladu labužnické menu s francouzským flérem – krémové polévky, šneky, žabí stehýnka či zvěřinu. Velké oblibě se těšily ale i tradičnější pokrmy jako například šunkofleky, nákypy, husté vývary a vepřové maso na různé způsoby. Vychutnejte si zlatou éru první republiky, a to v podobě nezaměnitelných chutí tradičních pokrmů, v podání vyhlášených šéfkuchařů.

Festivalu se účastní tematicky zaměřené restaurace jako například restaurace U Modré kachničky II na Praze 1, a právě tam budete moci ochutnat uzený hovězí jazyk s omáčkou ze šalotek, rozinek a pražených mandlí, s bramborovým nákypem, ale i takové klasické lahůdky jako jsou gratinované dršťky s ementálským sýrem, nebo pečená Reneta plněná pomerančovým džemem se smaženými koblížky.

Vybrané speciality budou k dostání pouze v rámci festivalu Masarykovo menu, a to od 9. září do 29. září 2013. Proto neváhejte a rezervujte si svůj stůl na www.festivalchuti.cz, www.masarykovomenu.cz.