Dne 2. února slavnostně otevřel sám majitel Riccard Lucque nový italský obchod s bistrem La Bottega di Finestra v centru Prahy, v ulici Platnéřská 11. Představil celý svůj tým, včetně dodavatelů a spolupracovníků Domenica Celliho – italského řezníka, Lucie Glaister, – cukrářky, Františka Kšána – nejznámějšího zástupce českého řeznického řemesla a Giani Frasiho – odborníka na pražení kávových zrn v přímém ohni.

Příjemné italské prostředí a atmosféru zaštítila Vendula Auš Svobodová, která se stala patronkou tohoto obchodu a převzala voucher na kuchařský kurz ve prospěch nadačního fondu Kapka naděje.

Zúčastnění hosté ochutnali nejrůznější speciality, které se tady budou prodávat – italské víno, kávu, maso a uzeniny, cukrářské výrobky a nejrůznější pečivo.

Vrcholem celého dopoledne bylo porcování měsíc a půl, v lednici, uzrálé kýty z pět seti kilového býka italského plemene Marchigiana z regionu Marche, kde jsou zvířata biologicky chována na farmách.

Největší zajímavostí nového obchodu La Bottrga di Finestra je nízký pult (bez chladícího boxu) na krájení a porcování masa rovnou před zraky zákazníka, což nebývá v běžných českých řeznictvích běžné. Vzniká tak osobní kontakt řezníka přímo se zákazníkem.

Pan Riccard Lucque má v plánu otevřít kuchařskou školu a také další pobočku v Brně. „Chceme nabídnout našim zákazníku°m ojedinělý gastronomický zážitek s těmi nejlepšími produkty, aby si mohli vychutnat pravou italskou atmosféru přímo v centru Prahy nebo Brna“, říká majitel a šéfkuchař Riccardo Lucque. „A právě proto jsme otevřeli obchod s bistrem, kde je možné si dát italskou snídani nebo koupit oběd s sebou.“

Redakce Gastro&Hotel