Krabicová vína mají stále negativní stigma, očekává se však, že v nich na trh poputují stále lepší vína, podobně jako je tomu s nerez soudky, ideálními pro restaurace střední velikosti, které nabízejí rozlévané víno. Své zákazníky najde i víno v plechovkách, oblíbené pro pikniky a výlety.

Objeví se další neočekávaná vína.

Zvykli jsme si na argentinský Malbec, oregonské Pinoty Noir a Sauvignony Blanc z Nového Zélandu. Zmíněné oblasti ale také vyrábějí výjimečná Chardonnay. Těší nás chilské Carmenere, ovšem vzniká tam rovněž skvělý Carignan. Po lahodných a levných vínech z Bulharska a Turecka míří na trh další z Moldavska a Arménie. Velký potenciál mají nekonvenční, minimalistická přírodní vína. Bude více vín pro mileniály, sommeliery a vinaře. Dají však za ně spotřebitelé tolik peněz, když jsou všude dostupná klasická šumivá vína?

Redakce Gastro&Hotel