Nové recepty, které s použitím Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions
10 porcí
Suroviny:
- Roštěnec 1800 g
- Rama Culinesse Profi 100 ml
- Knorr Sypký kořenící přípravek na hovězí 15 g
- Cibule 600 g
- Hladká mouka (na poprášení) *
- Máslo 150 g
- Červené víno 10 cl
- Knorr Essence hovězí bujón 20 ml
- Olej na smažení cibule *
Postup:
Naporcované plátky masa – steaky okořeníme masírovací směsí a opečeme na tuku asi 4 minuty po obou stranách (stupeň – medium). Oloupanou cibuli nakrájíme na celá kolečka, poprášíme moukou a usmažíme v oleji do zlatova. Po vyjmutí z oleje necháme okapat na papírové utěrce. Upečený steak vyndáme z pánve a necháme bokem v teple 5 minut odpočinout, výpek zastříkneme trochou červeného vína a odvařenou šťávu zjemníme máslem. Část šťávy odebereme, přidáme hovězí Essenci a touto glazurou potřeme steaky. Při podávání posypeme křupavou vysmaženou cibulí.
Tip na přílohu: ochucené zelené fazolky