Nové recepty, které s použitím Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions

10 porcí

Suroviny:

  • Roštěnec 1800 g
  • Rama Culinesse Profi 100 ml
  • Knorr Sypký kořenící přípravek na hovězí 15 g
  • Cibule 600 g
  • Hladká mouka (na poprášení) *
  • Máslo 150 g
  • Červené víno 10 cl
  • Knorr Essence hovězí bujón 20 ml
  • Olej na smažení cibule *

Postup:

Naporcované plátky masa – steaky okořeníme masírovací směsí a opečeme na tuku asi 4 minuty po obou stranách (stupeň – medium). Oloupanou cibuli nakrájíme na celá kolečka, poprášíme moukou a usmažíme v oleji do zlatova. Po vyjmutí z oleje necháme okapat na papírové utěrce. Upečený steak vyndáme z pánve a necháme bokem v teple 5 minut odpočinout, výpek zastříkneme trochou červeného vína a odvařenou šťávu zjemníme máslem. Část šťávy odebereme, přidáme hovězí Essenci a touto glazurou potřeme steaky. Při podávání posypeme křupavou vysmaženou cibulí.

Tip na přílohu: ochucené zelené fazolky

Redakce Gastro&Hotel