Možná ještě jste četli článek Tady a teď: Vermut v minulém čísle časopisu Gastroa Hotel a už je tu aktuální novinka, Otto´s Athens Vermouth.

Neohrabaní z Atén

Je za ním partička barmanů z aténského baru The Clumsies (v překladu: Neohrabaní) v čele s Nikosem Bakoulisem a Vasilisem Kyritsisem, kteří vyšlechtili svůj vlastní vermut z pelyňku, růžových okvětních lístků, listů olivovníku, oregana, tymiánu, kůry citrusů a vanilky a nazvali ho po králi Ottovi, jenž v roce 1840 určil Atény hlavním městem Řecka. Ostatně bylo to právě v tomto městě, kde na pokyn krále vytvořil jistý Ioannis Vouher první řecký vermut. Začínají mi vlhnout oči při vzpomínce na českou Tesavelu. Kolik současného barmanského mládí o kdysi populární značce slyšelo? Už bych toho nechal, ale ve výše zmíněném článku z minulého čísla jsme věnovali pozornost vermutům jiného barmana, Giancarla Mancina. Jak se zdá, jeho značka začíná přitahovat pozornost. Rebecca Bevvy z Manchesteru se dostala do finále vůbec první barmanské soutěže organizované single malt Scotch whisky Talisker s koktejlem, v němž sehrál roli právě Mancino Vermouth Ambrato…

 

Text: Alexander Mikšovic

Redakce Gastro&Hotel