Recept:

Na 10 porcí potřebujeme:

  • Vepřová kýta 1000 g
  • Vegeta natur Vitana 20 g
  • Kořenová zelenina ( mrkev, petržel,celer) 380 g
  • Olej rostlinný 100 ml
  • Sůl 6 g
  • Divoké koření (nové koření, pepř celý, bobkový list) 4 g
  • Slanina 60 g
  • Cibule 80 g
  • Vepřová šťáva Vitana 60 g
  • Voda do šťávy 700 ml

Příloha:

  • Knedlíky s burisony Vitana 880 g
  • Droždí 12 g
  • Cukr krupice 1 g
  • Voda do droždí 32 ml
  • Voda do knedlíků 440 ml
  • Špenát listový mražený 270 g
  • Hrubá mouka na podsypání 40 g
  • Cibule 590 g
  • Olej rostlinný na opečení 70 ml
  • Balsamikový ocet černý Rieber Chef Club 10 ml

Postup přípravy:

Z vepřové kýty nakrájíme plátky, naklepeme, okořeníme vegetou, naplníme kořenovou zeleninou krájenou na hranolky a zatočíme. Z okrajů kouká zelenina. Skládáme těsně vedle sebe do vymaštěné nádoby, povrch masa osolíme, posypeme divokým kořením, kostičkami slaniny a cibule. Nakonec maso potřeme olejem a necháme marinovat. Poté v konvektomatu nastavíme program vaření, vložíme maso a upravujeme 15 minut. Dále si nastavíme kombinovaný program s teplotou 140 °C a upravujeme asi 40 minut doměkka. Během úpravy maso přeléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme, výpek použijeme při přípravě vepřové šťávy, kterou uvaříme podle návodu (vodu do šťávy ponížíme o množství výpeku).

Příprava přílohy:

Rozmražený listový špenát ochutíme vegetou a promícháme. Do směsi na knedlíky s burisony přidáme kvásek a vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Těsto vyválíme do tvaru obdélníku, rozložíme špenát a zatočíme jako roládu. Vložíme do vymaštěné GN a necháme chvilku nakynout. Knedlíky vaříme v konvektomatu asi 30 minut (podle zvolené velikosti). Vařené potřeme olejem. Před výdejem je nakrájíme na kolečka a regenerujeme v konvektomatu. Cibuli nakrájíme na měsíčky, vložíme na rozehřátý olej a krátce opékáme. Před dokončením zakápneme balzamikovým octem.

Při podávání pokládáme na šťávu porce špenátových knedlíků, překrojené maso a doplníme glazírovanou cibulí.