Recept na deset porcí:

Ingredience:

  • Vepřová panenka 1500 g
  • Smetana ke šlehání 400 g
  • Lahůdková slanina 300 g
  • Máslo 100 g
  • Houby čerstvé 400 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř ml. 3 g
  • Olej 100 g

Postup:

Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na cca 150 g špalíčky, které opepříme, osolíme, zabalíme do slaniny a opečeme zprudka na oleji po všech stranách asi dvě minuty a dáme na tři minuty zapéct do trouby, rozehřáté na 180 stupňů.

Očištěné a na plátky nakrájené houby orestujeme na másle, opepříme, zalijeme smetanou a necháme přejít jemně varem. Poté osolíme a případně dochutíme pepřem. Na střed talíře dáme hříbkovou omáčku a na ni klademe maso rozkrojené šikmým řezem. Podáváme se žemlovým knedlíkem.

Dobrou chuť Vám přeje Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.