Recept:

Ingredience

  • 1 kg vepřové panenky
  • 0,5 kg špenátu
  • špetka soli
  • špetka bílého pepře

Postup:

Špenát opláchneme a na cca 15 vteřin vložíme do vroucí vody – spaříme. Poté přes sítko scedíme a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se zachovala svěží barva špenátu. Panenku odblaníme, oddělíme palec, přepůlíme a dlouhým nožem vykrojíme otvor, naplníme špenátem dochuceným špetkou soli a bílého pepře. Necháme rozpálit pánev a rozehřát troubu na 180°. Maso osolíme a okořeníme, opečeme na pánvi ze všech stran cca 2 minuty a vložíme zhruba na 12 minut do rozpálené trouby. Poté maso vyndáme a přiklopíme talířem, necháme jej v klidu odpočinout a následně servírujeme s opékaným bramborem.

Redakce Gastro&Hotel