Suroviny pro 4 osoby

  • 600g vepřová líčka
  • 120g mrkev
  • 120g celer
  • 50g cibule
  • 10g česnek
  • 0,5dcl červené víno
  • 0,5L vývar
  • 60g máslo
  • 40g olej
  • 80g hladká mouka
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření

Příprava

Umyté a odblaněné maso opečeme na tuku. Po jeho vyjmutí dáme na tuk kořenovou zeleninu nakrájenou na menší kousky. Po chvíli přidáme cibuli, koření a restujeme do zlatova. Poté přidáme česnek, zalijeme vývarem, vložíme maso a podlijeme vínem. Dusíme do měkka a poté maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou a provaříme s přidáváním vína asi hodinu. Šťávu pak přecedíme a propasírujeme přes jemný cedník. Do hotové omáčky přidáme máslo a necháme jemně povařit. Dochutíme solí.