Stop and Stay,; neboli „Zastav se a zůstaň“ je konference o regionálním cestovním ruchu, na níž si poskytovatelé turistických služeb vyměňují své zkušenosti.
;„Nevymýšlejte vymyšlené“ bylo; mottem celorepublikové konference cestovního ruchu Stop and Stay, která proběhla ve čtvrtek 23.4.2011 dopoledne v Litoměřicích. Šlo o první konferenci probíhající v nově zrekonstruovaných prostorách, před několika dny otevřeného gotického hradu. „Velmi si vážíme toho, že právě Litoměřice vybral Ústecký kraj jako sídlo destinační agentury České středohoří,“ konstatoval v úvodu starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč. Ústecká sekce AHR ČR; byla spolupořadatelem, této pro region významné; akce.

Klíčem k úspěchu je spolupráce „Vztah představitelů veřejné správy s lidmi podnikajícími v cestovním ruchu přitom považuji za klíč k úspěchu,“ prohlásil před zaplněným konferenčním sálem gotického hradu krajský radní zodpovědný
právě za oblast cestovního ruchu Radek Vonka. Svými slovy de facto udal směr další debaty, v níž vystoupila řada odborníků zabývajících se touto oblastí, mimo jiné i z Německa a ze Slovenska. Nechyběl mezi nimi ani prezident Asociace turistických informačních center ČR Miroslav Foltýn; nebo prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Právě s Václavem Stárkem podepsal ředitel Centra cestovního ruchu Litoměřice, příspěvkové organizace města, memorandum o spolupráci.

Tato konference měla; být; zároveň setkáním členů ústecké sekce; AHR, kde na; slavnostním; večeru; byly; vyhlášeny ceny ústeckého; kraje. Cenu; hotel ústeckého kraje za; rok; 2010 obdržel hotel Ostrov v Tisé u Děčína zastoupený; paní PhDr Helenou Kuličovou, cenu; restaurace ústeckého kraje získala; restaurace Radniční; sklípek zastoupený panem; Františkem Kopeckým a cenu; učitel; odborného předmětu; ústeckého kraje za; rok; 2010 převzal pan Dr. Alexander Kohut, ze Středního odborného učiliště a Střední; odborné školy SČMSD, Žatec, s.r.o. Čas; pro tuto; konferenci si; našli; téměř všichni; členové rady, kteří se zde sešli; na; výjezdním zasedání Rady AHR ČR.

Nemusím; zdůrazňovat, že se také jedná o; podnikatele , kteří; se ve své práci; nenudí. Proto; mě zaráží,; proč místní; podnikatele, možnost; vyjádřit se k problematice cestovního ruchu v regionu, pohovořit si; o; bolestech a; strastech, ale; i; nových; koncepcích; a strategii, vůbec; nezajímá.;Asi; je jednodušší brečet u studeného sporáku, proč nemám zákazníky, v poloprázdném hotelu , že mě ničí poplatky a daně, učńové nic neumí a; již nechtějí pracovat jako; uklízečky. Jinak si; nedovedu; vysvětlit , tak vysokou; neúčast podnikatelů z našeho; kraje. O to víc patří; dík; pořadatelům, přednášejícím, ale i návštěvníkům, kteří; projevili zájem o to,; jak se do budoucna; bude cestovní ruch; v regionu rozvíjet a s jakou spoluprací; je možné počítat.

^Milan Nemrava – předseda ústecké sekce AHR ČR ^2011-03-28T10:43:00^384.jpg 383^Eat2Be: první BIO fast food v Holandsku^Aktuality^Minulý týden byla v Holandsku otevřena první restaurace rychlého občerstvení s názvem Eat2Be. Jedná se o první fast food s kompletní nabídkou v BIO kvalitě. Restaurace Eat2Be nabízí typické americké fast food menu, jako hovězí, kuřecí a vegetariánské burgery, kuřecí kousky, hranolky, saláty, nízkotučnou zmrzlinu, muffiny a cookies, vše připravené z BIO surovin. ^

Minulý týden byla v Holandsku otevřena první restaurace rychlého občerstvení s názvem Eat2Be. Jedná se o první fast food s kompletní nabídkou v BIO kvalitě. Restaurace Eat2Be nabízí typické americké fast food menu, jako hovězí, kuřecí a vegetariánské burgery, kuřecí kousky, hranolky, saláty, nízkotučnou zmrzlinu, muffiny a cookies, vše připravené z BIO surovin. Čerstvé džusy, čaj, káva, mléčné koktejly a nápoje jako Cola a limonáda doplňují sortiment.

Zakladateli restaurace jsou Christiaan Zwarteveen, architekt a Leon Schuitemaker, právní poradce. Oba viděli na trhu poptávku po zdravější verzi rychlého občerstvení a protože jsou podnikaví a sami mají rádi dobré jídlo, takovou restauraci otevřeli. Pilotní restaurace Eat2Be funguje ve studentském městě Groningen, dalším krokem by mělo být otevření druhé restaurace v Amsterdamu.