Červnová jahodová nabídka hotelu Horizont – recept

Suroviny:

400 g tvaroh

2 ks žemle

120ml mléka

2 ks vejce

120 g hrubé mouky

600 g jahod

80 g cukr moučka

vanilkový cukr, špetka soli

Postup:

Z mouky a žemle, kterou oloupeme a nakrájíme na kostičky, mléka, soli a vajec uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme je ve vařící vodě. Při vaření knedlíčky odlepujeme ode dna, aby se nám nepřipálily. Mezi tím si ze 400 g jahod, které jsme očistili a nakrájeli na malé kousky a 1 cukru uvaříme omáčku. Jahody dáme do hrnce s vodou tak, aby byly ponořené, zahříváme do 80 °C a pomalu mícháme do změknutí. Přidáme druhou polovinou cukru, vanilkový cukr a necháme vše rozpustit. Hmotu rozmixujeme a dáme vychladit. Uvařené knedlíčky vyjmeme, pokládáme na střed talíře a kolem nich nalijeme omáčku, kterou dozdobíme nakrájeným zbytkem jahod a čerstvou mátou. Knedlíčky posypeme moučkovým cukrem.