Pojťe se s námi podívat na tiskovou konferenci společnosti MAKRO Cash and Carry k příležitosti Mistrovství ve filetování lososů 2011. Mistrovství ČR ve filetování lososů- 2. ročník se konalo v sobotu 8. října na Staroměstském náměstí. Utkalo se zde 26 profesionálních kuchařů s filetovacím nožem a pinzetou na kosti ve filetování pětikilových norských lososů. Hodnotila se kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E) výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Vítězem 2. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů se dnes stal Jan Myšák (České Liptavy u Hradce Králové) a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující mimo jiné i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč. Druhý a třetí nejlepší byli Radek Kotlán (La Strada v Karlových Varech) a Petr Svoboda (Termál v Karlových Varech). Losos zpracovaný při soutěži byl na místě grilován a nabízen návštěvníkům Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů konalo. Soutěži přihlíželo kolem 9000 návštěvníků. Jan Myšák, na otázku kde se filetování naučil říká: „První zkušenost s filetováním jsem se měl ve škole. Navíc jsem nedávno absolvoval kurz úpravy ryb v MAKRO. Vlastním řeznictví a několik provozoven, filetovat umím..“ A to také potvrzuje fakt, že získal 97 bodů ze 100, což je fantastický výsledek.