• Vše „zdravé“ a „přírodní“
  • Nealkoholický nápoj jako součást menu
  • Návrat domů − regionální nealko nápoje na nápojových lístcích
  • Několik značek minerálních vod na výběr
  • Několik rozdílných druhů minerálních vod
  • Cena nealka vždy nižší než cena 1 dl vína
  • Vlastní míchané nealkoholické speciality

Servis s nápadem

Host si přeje stále více zážitků a není tomu jinak ani v oblasti nealkoholických nápojů. I zde chce být překvapován, proto je nutné dbát na zajímavý servis, nebát se experimentovat a vytvářet zajímavé kombinace.

Minárálky jsou příležitostí

Minerální vody se těší, hlavně u mladších ročníků, stále větší oblibě a naše země má určitě co nabídnout, skoro každý kraj má svoji jedinečnou minerální vodu. Minerální vody však mají svůj prodejní potenciál zatím nevyužitý. Co takhle zkusit, kromě široké škály nealkoholických nápojů, které nabízí český trh, nabídnout řidičům, nastávajícím maminkám, ale hlavně těm, kteří dbají o své zdraví také míchané koktejly na bázi minerálky? Nabízíme malou inspiraci:

Pink Power            

Suroviny pro 2 sklenice o obsahu min. 300 ml:

2 g čaje Maté, 2 polévkové lžíce cukru, 200 ml šťávy z růžových grepů, 100 ml kokosového mléka, špetka muškátového květu, 200 ml minerální vody, ledová tříšť z této minerální vody, plátky grepu na ozdobu, sušené plátky kokosového ořechu

Postup:

100 ml minerálky přivedeme do varu a zalijeme čaj, přidáme cukr a necháme 5 minut vyluhovat. Pak přelijeme přes sítko do mixéru, necháme vychladnout. Do sklenic dáme ledovou tříšť, do mixéru přidáme šťávu a kokosové mléko, rozmixujeme a nalijeme do sklenic. Ozdobíme plátkem grepu, kokosem a podáváme s brčkem.

Aqua Fit

Suroviny pro 2 sklenice o obsahu min. 300 ml:

200 ml maracujového nektaru, 1 limetka, ledové kostky, 2 cl grenadiny, 250 ml minerální vody

Postup:

Vymačkáme limetku, šťávu promícháme s nektarem, rozdělíme do sklenic a dolijeme minerálkou. V jiné sklenici promícháme led s grenadinou a pak ho lžící rozdělíme do sklenic. Zdobíme měsíčkem limetky.

 

Text: Maria Horníková

Foto: Archiv

Redakce Gastro&Hotel