Clarion Congress Hotel navštívily o víkendu děti z Dětského domova Olomouc. Proběhla zde další akce z cyklu „pečení s Clarionem“. Projekt, který ve spolupráci s nadací Chance 4 Children probíhá již třetím rokem v hotelech Clarion v Praze, se tak poprvé přesunul i do regionů. Děti se měly možnost seznámit s hotelovým prostředím a dozvědět se zajímavosti o profesích, které lze v rámci provozu dělat. Hotelem je provázela obchodní manažerka Clarion Congress Hotelu Silva Szymiková. „Profese v hotelu jsme přirovnali k rolím v divadle, dětem se v tomto smyslu samozřejmě nejvíce líbila role režiséra,“ uvedla. Kromě pokojů a konferenčních místností nebo wellness měly možnost nahlédnout i do zákulisí, kam se běžný host nepodívá. Nakonec zavítaly i do kuchyně, které vládne šéfkuchař Peter Formánek. Ten společně s hlavní cukrářkou hotelu Clarion Ivanou Klabalovou nejprve vysvětlil základy bezpečnosti práce v kuchyni. Kromě zdobení perníčků si poté děti vyzkoušely svoji kreativitu při výrobě postaviček z modelovací hmoty a čokolády. Šéfkuchař Peter Formánek také malým návštěvníkům předvedl ukázky svých prací z carvingu- vyřezávání z ovoce, kterému se profesionálně věnuje. Program zakončil společný oběd v restauraci Benada. Cílem akce „pečení s Clarionem“ je nejenom poskytnout dětem z dětských domovů zábavný program, ale představit jim možnost budoucího pracovního uplatnění v pohostinství. Projekt vznikl ve spolupráci s neziskovou organizací Chance 4 Children, která se dlouhodobě věnuje dětem žijících v ústavní péči a dalších dětských zařízením a zaměřuje se jejich společenskou integraci a vzdělávací programy.

Redakce Gastro&Hotel