Na pražskou gastronomickou scénu přibyla další autentická rodinná restaurace, resp. thajské bistro, které představuje thajskou kuchyni v její originální podobě.

Thai Station v čele s Onwasa Kongpetch, rodilou Thajkou, která vedla několik rodinných podniků v Bangkoku, nabízí v moderním prostředí pečlivě promyšlený koncept thajské kuchyně.

Majitelkou bistra Thai Station, nacházejícího se ve skvělé lokaci v historickém centru Prahy vedle Uhelného trhu, je Rujalux Kongpetch Nešpůrková, která vytvořila design celého prostoru. „V našem útulném moderním bistru chceme hostům zprostředkovat autentický zážitek jako v Thajsku, atmosférou, jídlem i obsluhou. O otevření vlastního bistra jsem snila již pár let a jsem nadšená, že se teď sen stal skutečností. Pevně věřím, že všem bude u nás chutnat,“ komentuje Rujalux Kongpetch Nešpůrková.

Výběr z menu:

  • Kuay Teaw Kang: Kari nudle s vepřovým masem, vejcem a zeleninou / 245 Kč
  • Phad Thai Vegan: Tradiční rýžové nudle se sojovým masem, tamarindovou omáčkou, klíčky, jarní cibulkou, praženými arašídy, vejcem a limetkou / 195 Kč
  • Kao Kluk Kapi: Rýže ochucená krevetovou pastou s čerstvou zeleninou / 245 Kč
  • Kanom Jeen Nam Ya: Rýžové nudle s tuňákovým kari, podávané s čerstvou zeleninou a bylinkami / 450 Kč pro 2 osoby

Kontakt:
Thai Station | Healthy Thai Bistro & Café
Skořepka 9, Praha 1
+420 702 004 450
info@thaistation.cz
www.thaistation.cz

***

Krátké bio o Rujalux Kongpetch Nešpůrkové, majitelce Thai Station

Rujalux Kongpetch Nešpůrková pochází z Bangkoku, v Birminghamu vystudovala umělecký program Master of Arts na University of Central England. Poté pokračovala na studia do Austrálie, kde potkala svého manžela Petra Nešpůrka. Ten jí byl velkou oporou při tvorbě konceptu bistra. Petr Nešpůrek vede jeden z největších pražských hotelů NH Prague a v roce 2018 byl oceněn prestižní cenou Hoteliér roku v České republice.