Ingredience:
3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 250 g mascarpone, 100 ml vína Marsala, 200 ml smetany ke šlehání 33 až 35 % tuku, 400 g cukrářských piškotů, 100 ml silné černé kávy (espresso), 100 ml mandlového likéru (Amaretto), kakao na posypání
Postup:
Žloutky s cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do husté pěny (na 65 °C, nebo použijeme 80 g pasterovaných žloutků). Mascarpone smícháme s Marsalou, ušlehanou smetanou a teplou žloutkovou pěnou. Do skleněné mísy na dno naskládáme piškoty namočené v kávě smíchané s likérem. Potřeme krémem a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny; ukončíme krémem, který naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na povrch nastříkáme pusinky. Dáme do chladničky odležet asi na půl dne. Tiramisu těsně před podáváním posypeme prosátým kakaem.
Text: Stáňa Krejčová Foto. Archiv