Vyberte si některou z kuchařek, které letos pro vánoční trh připravilo nakladatelství Smartpress.
1. JAK SE FOTOGRAFUJE JÍDLO – Nafoťte si vlastní kuchařku
Alena Hrbková
Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) nebo i na cestě k profesionálním kvalitám. Najdete zde vše potřebné, od technického vybavení a všech praktických kroků až po vytváření atmosféry. Dokonale návodný manuál a umělecký zážitek v jednom!
Kniha obsahuje tipy, jak dále nafocené recepty využít:
» pro vytvoření rodinné kuchařky
» pro vytvoření fotoknihy vlastních receptů a jejich fotografií
» pro publikování na blogu, instagramu
Alena Hrbková
přední česká profesionální fotografka jídla
Je autorkou fotografické části stovky kuchařských knih. Tímto tématem se zabývá dvacet let, od svých začátků ve fotoateliéru velkého německého vydavatelství a „svých“ prvních šesti kuchařek vydaných v Německu. Její první kuchařskou knihou na české půdě byla legendární kniha pro restauraci Kampa Park s šéfkuchařem Markem Raditschem.
Obchodní informace:
Knihu vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz.
Pevná vazba, formát 204 x 266 mm, 160 stran, MOC 499 Kč
Kniha je k dostání na www.smartpress.cz a u všech dobrých knihkupců v celé ČR, zasíláme i na Slovensko. Přímo na Slovensku pak například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.
2. LUŠTĚNINOVÁ KUCHAŘKA se spoustou zeleniny
Petr Klíma
Luštěniny jsou kvalitním rostlinným zdrojem bílkovin, nezbytných pro zdravý jídelníček. Jak je ale kreativně zařadit do domácího vaření?
Jak je správně připravovat, klíčit a skladovat?
Co všechno se z nich dá vařit a jaké druhy se na co hodí nejlépe?
Jak si na luštěninách pochutnat a nikdy se u toho nenudit?
Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny.
Spolu se škálou luštěnin hraje v jeho receptech velkou roli také čerstvá lokální zelenina z farmářských trhů. Všechny recepty navíc nejen sestavil, ale i sám nafotil – Luštěninová kuchařka je tak do posledního klíčku jeho autorským počinem.
Téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“
saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla
moderní, lahodné a výživné jídlo nejen pro vegany
Petr Klíma je šéfkuchař dejvické restaurace Country Life a autor úspěšné knihy Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl a blogu www.greenwayfood.cz.
Obchodní informace:
Fotky receptů: Petr Klíma, doprovodné fotografie: Jiří Grégr
Pevná vazba, 170 x 240 mm, 224 stran, barevné fotografie
ISBN 978-80-88244-08-0
MOC 399,- Kč
Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz
K dostání: Na www.smartpress.cz a u všech dobrých knihkupců v celé ČR, zasíláme i na Slovensko, přímo na Slovensku lze koupit například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.
3. Nová biokuchařka Hanky Zemanové
Druhé vydání
V Nové biokuchařce najdete aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech (raw, bezlepková strava, superfood aj.) i ekologickém zemědělství a můžete z ní čerpat inspiraci pro svůj každodenní život. Kniha obsahuje přes 80 nových receptů.
V knize najdete přes 80 skvělých receptů. Mnoho z nich je bezlepkových, vegetariánských i veganských, ale nevyhýbají se ani kvalitnímu masu. Vyzkoušejte letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance, nebo třeba biokuře na kurkumě podle výborného šéfkuchaře a nutričního terapeuta Davida Šaška (je členem Aliance výživových poradců), který s Hankou na některých, zejména masových receptech spolupracoval. Kniha je určena jak pro začátečníky v oblasti zdravého vaření, tak pro pokročilé.
Celou knihu recenzovala Margit Slimáková, specialistka na zdravotní prevenci a výživu.
Obchodní informace:
Pevná vazba, počet stran 336 stran, MOC 599 Kč, k dostání u všech dobrých knihkupců a na www.smartpress.cz.
Původní Biokuchařky a Nové biokuchařky se prodalo k 31. 7. 2019 již 45.143 výtisků!
4. Outdoorová kuchařka – Od rodinných výletů po zimní horské expedice
Druhé vydání, Petra Pospěchová
Nepostradatelný kuchařský průvodce pro všechny, kteří vyrážejí na trek či výlet a nespokojí se s instantními polévkami, konzervami nebo smažákem z restaurace! Kniha přináší chutné a výživné recepty na všechny druhy výšlapů a navíc spoustu praktických tipů a rad. Autorka z vlastních zkušeností vytvořila unikátní publikaci, v níž zmapovala, jak se po všech kulinárních stránkách připravit např. na víkendový výšlap v Jeseníkách, zimní přechod ukrajinských hor či himálajskou expedici, ale také na výpravu s dětmi, na splav vodních toků nebo cyklistickou dovolenou.
Obchodní informace:
Vydalo nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz, vazba se speciálním potahem vhodným do terénu, krásné fotografie krajiny i receptů, celobarevné, 192 stran, formát: 148 x 210 mm
5. Kuchařka pro teenagery
Julie Kučerovská
Tato kuchařka je výzvou šestnáctileté Julie jejím vrstevníkům – i když třeba jídlo vypadá složitě, jeho příprava může být úplně jednoduchá a zvládne ji každý. A ani začínající kuchařky a kuchaři by se neměli bát popadnout do ruky měchačky, hrnce a pekáče a pustit se do díla. Vaření je zábava, zvlášť když jídlo chystáte pro rodinu či přátele, či dokonce s nimi.
Kniha je rozdělena do sedmi tematických kapitol, kam autorka zařadila recepty pro nejrůznější každodenní i slavnostní příležitosti – čtenářům přináší tipy na zdobnou a chutnou víkendovou snídani, menu na nedělní oběd, vánoční pohoštění, zábavný piknik v parku nebo občerstvení na párty, ale i na zdravé a syté svačiny nebo rychlou vegetariánskou večeři. Jednoduché a rychlé recepty přesvědčí mladé čtenáře, že není třeba mít strach, protože když všechny s přehledem zvládne stejně stará Julie, proč by nemohli oni?
Obchodní informace:
Vydalo nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz a u všech dobrých knihkupců, počet stran: 192, MOC: 399 Kč