Nové recepty, které s použitím Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions

10 porcí

Suroviny:

  • 2500 g Kuřecí stehna
  • 400 g Mix zeleniny (květák, brokolice, mrkev, fazolky)
  • 80 g Cibule
  • 60 g KNORR Essence zeleninový bujón
  • 100 g KNORR Essence kuřecí bujón
  • 10 g KNORR Delikát Koření na drůbež
  • 750 g KNORR Tarhoňa
  • 60 g KNORR Světlá jíška
  • 80 ml Olej

Postup:

Tarhoňu orestujeme na oleji rovnoměrně do hněda a zalijeme vodou, kterou jsme ochutili KNORR Essence zeleninovým bujónem. Za občasného míchání necháme převařit a odpařit z části vodu, přikryjeme a necháme v troubě dodusit. Na světlém cibulkovém základě krátce orestujeme zeleninu, mírně podlijeme, ochutíme a dodusíme do poloměkka. Do hotové tarhoni zamícháme zeleninu. Kuřecí stehna potřeme olejem a posypeme kořením na drůbež. Pořádně rozetřeme, mírně podlijeme a dáme péct. Výpek sbíráme a podle potřeby množství naředíme vodou, do které přidáme na zvýraznění chuti KNORR Essence kuřecí bujón. Konzistenci šťávy upravíme zahuštěním KNORR Světlou jíškou. Tip: Těstovinové rizoto můžete podávat i na studeno jako salát s přidáním Rama Cremefine Profi Fraiche. Pro obměnu chuti můžete přidat Primerba All’Italiana.