Kuřecí maso je považováno za dietní a je základem zdravé stravy. Zároveň je zdrojem bílkovin, které potřebuje každý sportovec a aktivní člověk. Z kuřecího masa je možné uvařit řadu zajímavých jídel. Každá kultura a také každý kuchař má své osvědčené recepty. Zapomeňte ale na smažený kuřecí řízek či křidélka.

V přípravě kuřecího masa často volíme ten zdánlivě nejjednodušší recept, avšak jen proto, že není dost času, nemusíme se ochuzovat o kvalitní a zdravé jídlo. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice, přináší recept na lehký, vyvážený a velmi chutný pokrm, který připravíte nanejvýše do dvaceti minut! Jestliže máte na výběr, sáhněte po kuřecím mase z českých farem. Maso tak bude mít zaručený původ i kvalitu.

Kuřecí řízečky obalované v kuskusu

Ingredience:

  • 160 g spařeného kuskusu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžíce římského kmínu
  • 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
  • 1 lžíce nahrubo nasekaných koriandrových lístků
  • mořská sůl a čerstvě mlety´ pepř
  • hladká mouka na obalování
  • 400 g kuřecích řízků, rozdělených na malé medailonky
  • 2 vejce, lehce rozšlehaná
  • slunečnicový olej na smažení
  • listový salát, zelené fazolky či špenát

Příprava jídla:

  • V míse promíchejte kuskus, papriku, římsky´ kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
  • Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného dejte vejce. Kuřecí medailonky obalte nejdříve v mouce, potom ve vajíčku, pak v kuskusové směsi.
  • V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje. Na středním plameni smažte řízečky 2 až 3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
  • Řízečky pokládejte na listový salát apod.

„Je HOTOVO a nezbývá než už jen popřát dobrou chuť!“