Telecí krk

Připravte si doma jídlo tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař restaurace La Gare, Jan Kvasnička

Marinované telecí:

  • Telecí krk 1 kg
  • Cibule 1 kg
  • Rajčata 1 kg
  • Telecí, případně drůbeží vývar 2 l
  • Cukr 300 g
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř

Omáčka:

  • Červená cibule 1 kg
  • Šalvěj 25 g
  • Rajčata 2 kg
  • Česnek 3 stroužky
  • Mouka 0,5 kg
  • Cuketa 0,5 kg
  • Lilek 0,5 kg
  • Paprika 0,5 kg
  • Telecí, případně drůbeží vývar 1,5 l
  • Sůl
  • pepř

Postup:

Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme chvíli povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku.

Omáčka

Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec. Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky.

O La Gare

La Gare je bránou do světa špičkové francouzské gastronomie. Certifikovaná ruánská kachna, ústřice, speciality na grilu a k tomu všemu široký výběr francouzských vín z vlastního sklepa.  Je považována za hlavního představitele francouzské kuchyně v České republice.  Od začátku roku 2019, po celkové rekonstrukci, nabízí přívětivý designový interiér s rozšířenou kuchyní s otevřeným grilem a menu v konceptu fine diningové, přesto nekomplikované kuchyně. Špičkový servis spolu se smyslovým prožitkem dodává gastronomii La Gare zážitkový ráz. Za celým jídelním lístkem stojí kreativní šéfkuchař Jan Kvasnička se zkušenostmi z exkluzivních restaurací po celém světě.