Krémový termizovaný sýr Philadelphia patřící mezi nejznámější značky bílého sýru na světě, se neustále snaží inspirovat všechny milovníky dobrého jídla novými recepty a;nápady, jak ozvláštnit jídelníček nejrůznějšími specialitami. Stal se tak ideálním pomocníkem ve studené i teplé kuchyni. Vedle světově proslulého cheesecaku ho kuchaři a;pekaři používají tedy nejen na pečení, ale i do krémových omáček, polévek, dipů či dalších typů jídel. Philadelphia nyní přináší recept na předkrm či lehký oběd v;podobě rajčat plněných kuskusem. Vyznavače pokrmů připravených na grilu inspiruje tortilovými kapsičkami s;chilli a všechny příznivce sladkých pokušení nadchne receptem na dezert s;lesním ovocem.

;

„Philadelphia je světově oblíbený 100 % přírodní sýr, který je distribuován do 94 zemí po celém světě. Těší nás, že si stále více příznivců získává na svoji stranu i u nás v České republice, a to nejen mezi profesionálními kuchaři,“ říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Rovněž se stal nepostradatelným pomocníkem při vaření ;v;domácnostech a díky širokým možnostem využití při přípravě pokrmů se stává stále více oblíbený,“ dodává Martin Kincl. ;

;

První krémový sýr vyrobil v roce 1872 americký lékař William Lawrence. Svůj název získal tento sýr o osm let později podle amerického města Philadelphia. Sýr Philadelphia byl pojmenován právě podle tohoto známého města, neboť bylo považováno za symbol čistoty a proslulo pokrmy vyznačujícími se vysokou kvalitou a lahodnou chutí. Sýr Philadelphia si stále drží svoji kvalitu a;nezaměnitelnou chuť. Navíc si jako jediný při tepelné úpravě zachovává svoji konzistenci a;jeho chuť zůstává nezměněna.

;

Rajčata plněná kuskusem

Počet porcí: 4

Čas na přípravu: 15 min

Čas na pečení: 15 min

Přísady:

200 g kuskusu, 8 masitých rajčat, 2 mrkve (na kostičky), 100 g rozinek (sultánek), šťáva z;1;citrónu, 250 g Philadelphie, 1 svazek hladké petrželky, trochu kmínu

Postup přípravy

1 Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Kuskus uvaříme podle návodu. Z rajčat odkrojíme pokličky a vydlabeme.

2. Kuskus, kostky mrkve, rozinky a 1 lžíci citrónové šťávy spojíme s Philadelphií. Opatrně vmícháme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, okmínujeme.

3. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme a pečeme v lehce vymaštěné formě cca 15 minut.

4. Hotová rajčata pokapeme zbytkem citrónové šťávy a podáváme.

;

;

Tortilové kapsičky s;chilli

Počet porcí: 4

Čas na přípravu: 5 min

Čas na grilování: 10 min

Přísady

1 sklenice grilovaných paprik (okapaných cca 200 g), 2 rajčata, 4 velké tortily, 100 g Philadelphie, 50 g suchého salámu (najemno nakrájený), 4 špejle, čerstvé chilli papričky nebo chilli koření (dle chuti).

Příprava

1. Papriky dobře osušíme, rajčata nakrájíme a odstraníme jadérka.

2. Tortily potřeme Philadelphií a obložíme paprikami, rajčaty a salámem, dochutíme chilli kořením (dle chuti).

3. Tortily složíme do kapsiček, upevníme špejlemi a z;obou stran asi 10 minut grilujeme.


Dort s;lesním ovocem

Počet porcí:16

Čas na přípravu: 30 minut

Čas na chlazení: 3 hodiny

;

Přísady

200 g sušenek, 75 g másla, 250 g mraženého lesního ovoce, 3 balení Philadelphie, 300 g jogurtu, špetka soli, 5 lžic džemu z;lesního ovoce

1 balení práškové želatiny, 75 g cukru

Příprava

1. Sušenky vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.

2. Máslo rozpustíme a promícháme se sušenkami. Vložíme do dortové formy. Ovoce rozmixujeme.

3. Philadelphii, jogurt, džem a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.

4. Želatinu necháme asi 5 minut nabobtnat se 6 lžícemi vody. S;ovocnou směsí a cukrem pak mírně prohřejeme a za stálého míchání želatinu rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.

5. Krémem naplníme formu a nejméně 3 hodiny chladíme. Před podáváním ozdobíme ovocem a strouhanou bílou čokoládou.

;



;

Tip značky Philadelphia

Ti, kteří dbají na štíhlou linii, mohou zaměnit Philadelphii original za;Philadelphii light, která má pouze 12% tuku.