Historický hotel Gstaad Palace byl poprvé otevřen v roce 1913. Mívá zavřeno na jaře a na podzim. Po důkladné rekonstrukci zbylo z někdejších 160 pokojů 95, ty nejluxusnější mají dokonce dvě koupelny, v hotelu přibyl lázeňský provoz. K dispozici je helikoptéra k letům kolem Matterhornu.
Hotel má nejstarší noční klub v zemi, fondue restaurant v někdejším bunkru, kde se ukrývala za druhé světové války část zlatých rezerv země. Místa v restauraci bývají zamluvena na tři měsíce dopředu. Někteří obdivovatelé mluví o hotelu jako o skále v moři, která odolává bouřlivým časům. Je to jeden z posledních pětihvězdičkových hotelů ve Švýcarsku, který zůstává v držení rodinné dynastie. Současný majitel Andrea Scherz je představitelem třetí generace. Novým šéfem kulinářského provozu jmenoval místního rodáka a vášnivého cestovatele Franze Faeha, který vařil v předních hotelech v Bangkoku, Indonésii, Malajsii a Singapuru. Nyní má v plánu představit koncepty vaření šetrné k životnímu prostředí. Od zdejšího faráře koupil recyklovaný solární vařič, který mu sloužil při práci na projektu pomoci v Africe. Pod širým nebem bude Franz Faeh na hotelové sluneční terase na pozadí Bernského Oberlandu chystat hostům tříchodové gurmánské menu. V nabídce budou čerstvé langusty, pstruzi v bílém víně s bylinkami a klasický regionální dezert Meringues du Saanenland.