Třináctý ročník Světového dne koktejlu začal 13. května ve 13:13 hod. zahájením výstavy Tváře světové mixologie. V;Zinc Baru hotelu Hilton Prague Old Town soustředili – jak jinak – třináct portrétů významných barmanů počínaje Jerry Thomasem (autorem první barmanské příručky v;historii) a konče Dickem Bradsellem (který určuje již déle než deset let styl světové scény); českou mixologii zastupovali R. Slavík, dlouholetý šéfbarman pařížského hotelu George V;a první vicepresident International Bartenders Association, a V. H. Himmelreich, zakladatel Mezinárodní unie barmistrů v;Republice československé a autor konceptu původní ostravské Modré myši.

Součástí vernisáže byla premiérová prezentace reportážního snímku z;roku 1891, který zachycuje servis amerických nápojů na území České koruny.

Barman Daniel Peterka vybral pro sváteční koktejlové menu tituly z;publikace Café Royal Cocktail Book, která vyšla v;roce 1937 ke korunovaci britského krále; Loch Lomond, skvělá a překvapující kombinace dvou likérů (Drambuie a Cointreau) s;citronovou šťávou a kapkou limety přitahovala pozornost největší.

;

Redakce Gastro&Hotel