• Jubilejní 10. Gastronomické dny Jiřího Švestky 4. – 6.12. 2015
  • Komentované pětichodové degustační menu snoubené s víny z Château Valtice

Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou se již staly pevnou součástí podzimního kalendáře milovníků dobrého jídla a pití.  Letošní jubilejní 10. ročník se koná o víkendu 4. – 6. prosince. Speciality šéfkuchaře Jiřího Švestky a jeho kuchařského týmu letos doplní vybraná vína z vinařství roku Château Valtice – Vinné sklepy Valtice, které je hlavním partnerem této akce.

Páteční snoubení pokrmů s víny

Vrcholem Gastronomických dnů je páteční večer v HORIZONT café & restaurantu, který je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů a chtějí se též o nich něco dozvědět. Více než dvouhodinová degustace sestává z pětichodového menu, doplněného nejen o pečlivě vybraná moravská vína, ale také o zajímavý komentář šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky a sommeliera vinařství Château Valtice.

Degustační menu v rámci 10. Gastronomických dnů

pátek 4. prosince 2015

  • Tataráček z avokáda, podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy

            Hibernal pozdní sběr 2013

            Sylvánské zelené pozdní sběr 2013

  • Drůbeží krém podávaný s žemlovými nočky, kuřecími drůbky a restovanou šalotkou s vlašskými ořechy zdobený čerstvou petrželkou

            Ryzlink vlašský pozdní sběr 2013

            Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011

  • Steak z vysokého roštěnce se zkaramelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a pancettou, podávaný s tymiánovými brambůrkami

            Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2011

            Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2012 barrique

  • Marinované husí prsíčko připravované metodou sous vide a následně opečené, podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninkou

            Aurelius pozdní sběr 2013

            Rulandské šedé výběr z hroznů 2013

  • Ananas pečený na medu podávaný s plátky marinovaného ananasu s chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou

            Muškát moravský výběr z bobulí 2013

Víkendové menu speciál

Kdo by páteční degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy z degustačního menu, ale i další speciality, připravované kuchařským týmem hotelu Horizont exkluzivně pro tento víkend.

Gastronomické dny zpestřují období před zahájením zimní sezóny nejen ubytovaným hostům Horizontu, ale zejména místním a regionálním návštěvníkům. Je to také příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Myslím, že se nám daří připravovat zážitky, za kterými se naši hosté rádi vracejí a o to nám jde především,“ řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

Redakce Gastro&Hotel