Prémiová šumivá vína vinařství Codorníu si z uznávané světové vinařské soutěže Effervescents du Monde 2019 odvezla úspěchy.

Jedno z vín této značky bylo dokonce vyhlášeno mezi deseti nejlepšími šumivými víny na světě. Tři vína Codorníu navíc získala stříbrnou medaili ve své kategorii.

Více než 450 let udržitelné výroby šumivých vín se významně odráží v jejich kvalitě. První šumivé víno cava vytvořil Josep Raventós Fatjó právě z vinařství Codorníu v roce 1872. To odstartovalo éru tradičních vinařských postupů v katalánské oblasti, kde se špičková vína Codorníu vyrábí. Cava se rychle rozšířila po celém světě a neustále získává nové milovníky.

Soutěž Effervescents du Monde rozdává každým rokem ocenění za ta nejlepší šumivá vína z celého světa a zároveň sestavuje žebříček těch nejlepších šumivých vín. Nezávislí porotci celkově posuzovali na 564 šumivých vín, která pocházela z 22 zemí. Není žádným překvapením, že nejlépe hodnocená šumivá vína jsou zejména z Francie. I proto je velký úspěch probojovat se mezi nejlepšími víny z celého světa až na 10. místo.

Lahve Ars Collecta Blanc de Noirs, Selección Raventós Brut a Codorníu Clasico Brut si odvezly ve své kategorii španělské cavy stříbrnou medaili. Jaume Codorníu Gran Reserva ve stejné kategorii zaujímá zlaté místo. Zlatých medailí bylo v rozličných kategoriích rozdáno pouze 23. Veškerá vína hodnotilo více než 100 mezinárodních nezávislých expertů.

Redakce Gastro&Hotel