Nevíte kam o víkendu? Navštivte hlavní město Slovenska. Cesta osobním autem z Prahy do Bratislavy trvá přibližně 3 – 3,5 hodiny. Pokud se nechcete stresovat za volantem, můžete využít vlakovou nebo autobusovou dopravu. Cesta netrvá o moc déle. Bratislava stále vzkvétá a přibývá zde spousta zajímavých podniků, restaurací, bister nebo barů a kulturní nabídka je opravdu bohatá.

igor-cehy-sefkuchar-grand-hotelu-river-park-bratislava

Každý pátek v měsíci máte příležitost stát se v Bratislavě pravým gurmánem. V restauraci Riverbank v Grand Hotelu River Park pro vás sestaví šéfkuchař Igor Čehy speciální menu. Během září budete moci ochutnat závitky z mořského jazyka na špenátu a také pomalu vařený vepřový bůček v medu a sojové omáčce. Souzvuk chutí doplní vlažný salát s Mangold hruškami a ořechy a pyré z domácí dýně. Ta, stejně jako několik dalších kvalitních surovin, pochází z farmy s unikátním způsobem trvale udržitelného pěstování. Šéfkuchař má jako překvapení připravenou i sladkou tečku na závěr.

somelierka-ghrp-kristina-kovacikova

Čokoládový dezert dokončí přímo před vámi. Someliérka Kristina Kováčiková k menu napáruje výjimečné vína z hotelové vinotéky, která se pyšní více než 300 druhy vín. Během září to budou španělská, ale i slovenská vína, například Devín 2014 od Martina Pomfyho. Kromě toho se v září začíná i sezóna mušlí a ústřic, takže je na co se těšit.

Odstartujte Váš víkend v Bratislavě stylově.

Více informací: http://www.riverbank.sk/sk/events

Redakce Gastro&Hotel