Špičková vína si žádají špičkové sýry

autor: | Bře 5, 2012 | Novinky z Gastronomie

Vinařství Volařík z Mikulova a sýrárna Orrero z Litovle se rozhodly, že zaútočí na chuťové buňky zákazníků společně. Vinařství, které v loňském získalo ocenění Champion na Valtických vinných trzích, stalo se Králem vín i Vinařem roku, bude úzce spolupracovat se sýrárnou Orrero, která mj. nabízí přírodní sýr parmezánového typu Gran Moravia. O špičkové úrovni tohoto sýra svědčí ocenění národní značkou kvality Klasa v roce 2003.

„Lidé stále více vyhledávají přívlastková vína i kvalitní sýry a my jim touto spoluprací chceme doporučit a nabídnout obojí společně,“ objasňuje důvod spolupráce Ing. Roman Diener, obchodní ředitel společnosti Orrero a.s. „Spolupráce spočívá zejména ve vzájemném doporučení konkrétních spojení sýr-víno na webových stránkách, a to jak u vybraných vín na www.vinarstvivolarik.cz, tak u receptů na www.orrero.cz. Samozřejmostí je nabídka sýrů při degustacích ve vinařství a naopak ochutnávka vín při slavnostním otevření nových prodejen společnosti Orrero,“ doplňuje Diener.

Široká veřejnost může „okusit“ spojení sýra Gran Moravia a vín z Vinařství Volařík mj. v květnu v Mandarin Oriental hotelu v Praze. Dne 5. 5. 2012 zde bude zahájen měsíc víkendových Wine degustation menu, který v průběhu celého května nabídne čtyřchodové „chřestové“ menu se sýrem a víny ročníku 2011.