Večeře či oběd „v oblacích“ je jedním z nejkrásnějších zážitků, které můžete ve světě gastronomie zažít. Nezapomenutelnou atrakci, během níž se vybrané jídlo a skvělé víno servíruje na plošině umístěné padesát metrů nad zemí, patří k oblíbenému a vyhledávanému zpestření kulinární scény ve většině velkých měst světa. A letos v září bude tato unikátní „atrakce“ k dispozici také v Praze na Malé Straně.

Gastronomický zážitek snů se uskuteční 13. a 14. září 2013 a pro jeho realizaci se spojily zážitková agentura Lime&Tonic s restaurací Kampa Park, která již řadu let patří do desítky nejlepších podniků v metropoli. A právě gurmánské menu šéfkuchaře Kampa Parku, podávané nad malostranskými střechami s magickým výhledem na starou Prahu, činí z večeře v oblacích zážitek, který patří opravdu k těm výjimečným.

„Bez přehánění mohu prohlásit, že večeře v oblacích bude nejunikátnější gastronomickou atrakcí letošního roku v celé republice,“ potvrdil majitel restaurace Kampa Park Nils Jebens.

A jak je to s bezpečností? Nikdo se samozřejmě bát nemusí. Přestože večeříte na křesle ve volném prostoru, zavěšeni doslova ve vzduchu, každý host je bezpečně připoután. A pokud mu něco hrozí, tak je to jen mírná závrať krátce po vytažení plošiny do výšky 50 metrů, která však vzápětí pomine. Nejkrásnějším zážitkem v oblacích je jistě tříchodová romantická večeře doprovázená vybranými víny, na plošině se však budou podávat i obědy či pouze odpolední koktejly. Díky pestrému programu se plošina vznese do oblak každý den hned patnáctkrát. A co všechno hosté ochutnají?

Šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch připravil pro večeři v oblacích lahodné menu, které bude začínat tuňákovým tataráčkem podávaným s wasabi krémem. Po něm budou následovat ravioli z tygřích krevet a jako hlavní chod se bude podávat New York Rib steak s omáčkou ze zeleného pepře. Jako dezert hosté ochutnají créme brulée s mangovo-mučenkovou zmrzlinou.

Celé menu pak doprovodí vybraná francouzská a španělská vína. Ceny se pohybují podle typu akce od 995 do 3990 korun na osobu. Nabídku a možnost zakoupení míst najdete na www.limeandtonic.cz

Redakce Gastro&Hotel