Vyzkoušejte tradišní recept ze Slovácka. Někdy tradiční recept opravdu překvapí. Syrovátková kyselica se může stát vaším oblíbeným jídlem.
Ingredience:
800 ml syrovátky,
100 ml zakysané smetany,
2 cibule, olej nebo sádlo,
2 vajíčka,
ocet,
mletý zázvor,
sladká paprika, 2 lžičky kmínu, majoránka, sůl
Postup:
- Dáme vařit syrovátku s kmínem.
- Na oleji nebo sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Ke konci přidáme mletý zázvor a sladkou papriku.
- Směs přidáme do syrovátky a krátce provaříme.
- Vmícháme metličkou zakysanou smetanu a dále dvě vajíčka, která si předtím vidličkou rozmícháme v misce.
5. Na závěr dochutíme polévku octem, solí a majoránkou